Ce spune Klaus Iohannis despre o posibilă creștere a numărului de îmbolnăviri după alegerile parlamentare

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis: Nu ne aşteptăm la o creştere a ratei de infectare după alegerile parlamentareSursă foto: Arhivă Click!
Klaus Iohannis: Nu ne aşteptăm la o creştere a ratei de infectare după alegerile parlamentareSursă foto: Arhivă Click!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după vizita făcută la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în cursul zilei de luni, 30 noiembrie că nu se aşteaptă la o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 după alegerile parlamentare.

Klaus Iohannis a declarat că nu se așteaptă la o creștere în numărul îmbolnăvirilor de coronaviurs după alegerile parlamentare  și a subliniat că cei care doresc să își exprime votul pot face acest lucru liniștiți, căci vor fi respectate toate măsurile de siguranță. El este de numărul crescut al celor testați pozitiv după alegerile locale nu se datorează organizării votului în timpul pandemiei, ci faptului că oamenii nu au urmat regulile de prevenire a îmbolnăvirii.

„Nu ne aşteptăm la o creştere a numărului de infectări după alegerile parlamentare, pentru că noi suntem bine pregătiţi, cunoaştem felul în care ne-am pregătit pentru locale, a funcţionat bine atunci şi va funcţiona mult mai bine acum. Acea creştere nu s-a datorat alegerilor locale. Ele s-au desfăşurat în perioada în care în toată lumea şi în special în Europa numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână. Nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot, oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat măsurile sanitare. Siguranţa secţiilor de votare va mai bună ca la alegerile locale. Deci nu, nu ne aşteptăm la o creştere a ratei de infectare după alegerile parlamentare”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă ar putea fi o creştere a ratei de infectare cu noul coronavirus, după alegerile parlamentare, potrivit News.ro.

Klaus Iohannis a declarat că își dorește ca prezența la vot să fie una mare, însă nu poate face estimări privind numărul celor care își vor exercita votul. 

„E oarecum dificil de estimat ce prezenţă va fi la vot. Îmi doresc să fie prezenţă mare la vot. Sunt alegeri în care ne alegem parlamentul pentru rmătorii patru ani şi avem nevoie. E clar din toate sondajele că PSD va fi ţinut în afara deciziei politice şi acolo trebuie să stea, însă depinde şi de cum vor merge oamenii la vot. Nu există niciun fel de discriminare la vot pentru oraşele carantinate. Toată lumea are acelaşi drept să meargă la vot, are exact aceleaşi posibilităţi, secţiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi asigurate măsurile de siguranţă şi de aceea îndemn românii să meargă la vot”, a explicat Iohannis, întrebat despre ce prezenţă la vot se aşteaptă să fie ținând cont că mai multe localități se află în caranatină. 

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net