«Virusul trăiește 2-3 zile pe suprafețe»! Ion Alexie, medicul care l-a tratat pe Mihai Neșu, lămuriri despre COVID-19

Ultima actualizare:

    Foto: Captură Video
Foto: Captură Video

Medicul Ion Alexie, românul care l-a îngrijit luni bune chiar și pe Michael Jackson, iar mai apoi l-a tratat pe Mihai Neșu, fotbalisul paralizat după un accident nefericit pe teren, a publicat un filmuleț în care a vorbit despre problema momentului: pandemia de coronavirus.

Medicul român care l-a tratat pe Mihai Neșu în SUA a făcut mai multe declarații în contextul pandemiei de coronavirus. Într-un clip publicat pe canalul de Youtube, medicul a explicat de ce se răspândește atât de rapid cronavirusul, dar și cum poate fi ucis cu ușurință.

„Virusul trăiește 2-3 zile pe mese, pe scaune, pe suprafețele unde cineva tușește, strănută și poate să fie contractat de oamenii care ating acele suprafețe, iar apoi duc mâinile la nas, la gură și se infectează. Oamenii de știință nu sunt siguri că acea cantitate care rămâne în aer este infectivă sau nu. Părerea mea este că sunt foarte multe virusuri în aer, astfel că omul se poate îmbolnăvi rapid".

Printre pacienții doctorului Ion Alexie s-a numărat și Mihai Neșu, pe care l-a tratat în Statele Unite, după ce fostul fotbalist a suferit un grav accident pe terenul de sport, în urma căruia a rămas paralizat de la gât în jos. Noul tip de coronavirus se răspândește cu repeziciune, iar epicentrul epidemiei a ajuns, în scurt timp, Europa, unde sunt zeci de mii de persoane infectate și mii de morți. Acest COVID-19 ar putea fi stopat, însă, ținând cont de câteva sfaturi oferite de medicul Ion Alexie, specialist în boli infecțioase în Las Vegas, cunoscut și drept medicul lui Michael Jackson.

„Sunt niște confuzii în ceea ce privește dezinfectanții în România. Produsele care conțin alcool în compoziție de 70-80 la sută omoară virusurile. Cel mai bun dezinfectant este hipocloritul, cel pe care îl folosiți pentru înălbirea rufelor. Un alt dezinfectant bun este apa oxigenată. Poate distruge virusul. La început, acesta fiind un coronavirus, o combinație între SARS și MeRS a făcut un singură epidemie, COVID-9 se multiplică în faringe, motiv pentru care persoanele care tușesc sau vorbesc îl elimină rapid, infectând alte persoane.

Aceasta este cauza pentru care a scăpat de sub control. Toți oamenii de știință au crezut că dacă e un coronavirus se va comporta la fel ca SARS, nu-și dădeau seama că acesta. Este bine ca oamenii să-și clătească gura cu apă și să o înghită, întrucât are mult suc gastric, care omoară virusul”, a spus acesta.

΄n ceea ce privește oprirea epidemiei, dr. Ion Alexie susține că românii au la dispoziție trei variante: ”Varianta din Italia, măsurile luate au fost bune, dar au fost luate foarte tariziu, a doua varianta este să fie testată toată lumea, cei pozitivi să fie izolați, cei negativi să stea separat. Acest lucru e imposibil, pentru că nu avem atâtea teste. A treia metodă, e un mic mai dureroasă, dar oamenii trebuie să o facă.

Trebuie să-și ia o vacanță mai rapidă și să stea două săptămâni în casă. Cineva să iasă o dată pentru două săptămâni pentru aprovizionare, iar când o persoană începe să aibă simptome să fie testată și să fie izolată în afara familiei.”, a mai spus el

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net