Ce spune Primăria Capitalei despre acuzațiile că STB blochează deschiderea metroului din Drumul Taberei

Ultima actualizare:

    Stațiile de pe Magistrala 5 sunt mai mereu goale
Stațiile de pe Magistrala 5 sunt mai mereu goale

Deschiderea metroului din Drumul Taberei este blocată de STB. Este acuzația venită din partea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, care a spus că instituția aflată în subordinea Primărei Capitalei refuză să suspende linia tramvaiului 41, pentru ca lucrările de la suprafață să poată fi executate cât mai repede. În replică, autorităție locale aruncă pisica în curtea Metrorex, care ar ascunde astfel ”propria incompetență”.

Autoritățile se ceartă, iar oamenii de rând suferă! După ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a plâns de faptul că Societatea de Transport Bucureşti (STB) amână suspendarea liniei de tramvai 41 pentru lucrări de suprafaţă la pasajul de acces în zona staţiei Drumul Taberei, a venit și replica Primăriei Capitalei.

Reprezentanții instituției spun că resping ferm afirmațiile lansate de demnitar și că acesta acuză pe nedrept STB că blochează finalizarea lucrărilor la magistrala Drumul Taberei – Eroilor.

”STB nu poate fi învinuită pentru întârzierea lucrărilor la metrou, iar încercarea de a pasa vina pentru nefinalizarea acestora de către Metrorex ascunde propria incompetență. Metrorex a solicitat STB să suspende timp de 10 zile circulația tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza unele lucrări la suprafață. Solicitarea poate fi onorată de STB în luna octombrie, atunci când are loc recepția pentru un nou lot de autobuze hibrid achiziţionate de Primăria Capitalei. Demersul pentru suspendarea liniei de tramvai presupune alocarea a minimum 42 de autobuze, ținând cont că este vorba despre o linie foarte solicitată, cu o capacitate de transport de aproximativ 200.000 de călători zilnic. În contextul pandemiei de coronavirus întregul parc circulant al STB este scos în traseu, astfel încât să ofere posibilitatea călătorilor să respecte distanţarea fizică”, au transmis autoritățile locale.

Stațiile metroului din Drumul Taberei sunt gata

Cei de la Primăria Capitalei mai spun că anul trecut, linia de tramvai 41 a fost suspendată timp două luni, pentru lucrări la Pasajului Ciurel, peste Şos. Virtuţii, şi de reabilitare a Pasajului Grant și că ar fi trimis solicitări către Metrorex pentru a executa lucrările de suprafaţă de la magistrala M5.

Aceștia afirmă însă la acel moment nu puteau finaliza lucrările, din cauza faptului că încă se lucra la rețelele de utilități. Cele 10 stații de metrou de pe Magistrala 5 sunt gata.

În prezent, se fac teste pe șine, iar guvernanții spun că luna aceasta sunt pregătiți să-i dea drumul circulației.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ministrul-transporturilor-lucian-bode-stb-blocheaza-metroul-din-drumul-taberei

https://www.click.ro/node/3613451

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net