Ies la iveală noi detalii despre crima plătită, petrecută în seara de 30 decembrie 2019 în localitatea Buciumeni, din judeţul Galaţi. Cele trei persoane implicate au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Ele au recunoscut o parte din acuzaţii, dar femeia care a comandat asasinatul spune că a vrut doar ca soţul ei „să primească o lecţie”.


Între timp, în seara de 1 ianuarie 2020, magistraţii au decis să emită mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor doi tineri de 21 de ani care au comis omorul, dar şi pe numele Nicoletei Postolici (31 ani), soţia italianului de 64 de ani care a fost asasinat. În faţa anchetatorilor, cei trei au avut o atitudine oscilantă. După ce iniţial au negat faptele, ulterior, sub presiunea probelor (există o expertiză medico-legală concludentă, dar şi declaraţii de la martori, care spun că femeia căuta de mai multe luni să angajeze pe cineva care „să-i dea o lecţie” italianului), au recunoscut că l-au agresat pe bărbatul pe nume Mario Monaco.

„Au recunoscut nuanţat. Inculpata susţine că a dorit să-i ofere o lecţie soţului ei, care devenise agresiv pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar cei doi inculpaţi susţin că acelaşi lucru l-au dorit, practic să îl lovească pentru a-l intimida”, a declarat procuroarea Liliana Istrate, de la Parchetul Tribunalului Galaţi.

Românca şi italianul, împreună de 12 ani

Nicoleta Postolici şi Mario Monaco erau împreună de 12 ani, respectiv de când ea avea 19 ani. Potrivit martorilor, până să-l cunoască pe italian ea a practicat prostituţia în Tecuci (judeţul Galaţi) şi în Italia. Italianul s-a îndrăgostit de ea şi a scos-o din lumea în care trăia, ba chiar la un moment dat s-au căsătorit. După cum spun vecinii, lucrurile au început să o ia razna între cei doi în urmă cu câteva luni, când Nicoleta Postolici şi-ar fi făcut un amant de 21 de ani în localitatea ei natală Buciumeni, unde locuia de ceva timp cu italianul. O serie de martori din sat spun că scandalurile dintre ea şi Mario Monaco ar avea la origine gelozia acestuia, care ar fi acuzat-o de infidelitate, dar şi de faptul că fetiţa de un an pe care cei doi o au ar fi, de fapt, făcută cu amantul.

Martorii confirmă că italianul ar fi fost agresiv cu soţia lui pe care a lovit-o de mai multe ori.  Cei doi tineri acuzaţi acum de omor calificat (ambii de 21 de ani, unul din Buciumeni, celălalt din Braşov, ajuns temporar în sat, la nişte rude) au declarat în faţa procurorilor că l-au lovit pe italian cu pumnii şi cu picioarele şi că nu şi-au dorit nicio clipă să-l omoare, ci doar să-i aplice o corecţie.

Toţi trei, inclusiv alţi martori, confirmă că Nicoleta Postolici nu se afla în locuinţă în acel moment, ci era plecată la părinţii ei, după ce soţul ei, beat fiind, o bătuse. Fetiţa cuplului Mario Monaco-Nicoleta Postolici este momentan în grija familiei femeii.

 

Citeşte şi:

 

Italian omorât la comanda soţiei. Femeia ar fi plătit 2.500 lei pentru ca bărbatul să fie ucis

Crimă oribilă în Sicilia! Româncă ucisă de iubitul italian 

Loading...