Ce statut are în Costa Rica și ce i se poate întâmpla Elenei Udrea

Ultima actualizare:

    Statul Elenei Udrea și Alinei Bica în Costa Rica este cel de refugiat provizoriuFOTO: Click!
Statul Elenei Udrea și Alinei Bica în Costa Rica este cel de refugiat provizoriuFOTO: Click!

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de către Interpol, la San Jose, în Costa Rica. Cele două femei, foste demnitari în țara noastră, așteaptă acum decizia magistraților.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de către Interpol, la San Jose, în Costa Rica. Așteaptă acum decizia magistraților din Costa Rica.

La începutul anului, atât fostul ministru al turismului Elena Udrea, cât şi fostul procuror-şef  DIICOT Alina Bica anunţau, prin intermediul avocaţilor, că se află în Costa Rica. Nici una nu avea, la momentul respectiv, vreo măsură preventivă dispusă de magistrați români, motiv pentru care au putut pleca din ţară fără probleme.

Elena Udrea și Alina Bica sunt refugiați provizoriu

Atât Elena Udrea, cât şi Alina Bica au solicitat statut de refugiat în Costa Rica. Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, anunţa, în instanţă, că aceasta ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. 

Însă, omul de afaceri român Cornel Tăbăcaru care locuiește în Costa Rica de mai mulți ani a făcut precizări importante.

Milionarul român a spus la TVR că, de fapt, statul Elenei Udrea și Alinei Bica este cel de refugiat provizoriu și pentru a primi statul definitiv trebuie respectată o întreagă procedură și chiar semnătura președintelui statului Costa Rica, ceea ce până acum nu s-a întâmplat.

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru aspus la TVR că, potrivit legilor din Costa Rica, Elena Udrea și Alina Bica nu sunt în pericol să fie expulzate în România. ”Este clar că vor primi un mare «nu» la cererea de primire a statutului de refugiat permanent. În această situație, magistrații au putea decide ca cele două românce să părăsească țara în 48 de ore. Vor opta, desigur, pentru o țară care nu are convenții de extrădare, cum ar fi Panama ori Cuba”, a spus Cornel Tăbăcaru, la TVR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net