Ce trebuie să faci ca să-ți reprogramezi vacanța plătită. Află la numărul dat de autorități

Ultima actualizare:

    Evită expunerea la soare în intervalul 10.00 - 16.00!
Evită expunerea la soare în intervalul 10.00 - 16.00!

Pandemia de coronavirus ne-a dat planurile peste cap. Mulți români își stabiliseră destinațiile de vacanță și plătiseră pentru ele. Unii au achitat întreaga sumă, în timp ce alții au dat un avans. Din păcate, banii nu-i vor vedea înapoi, dar cei de la Ministerul Economiei vor să-i învețe ce trebuie să facă ca să-și programeze vacanța deja plătită. Astfel că au pus la dispoziție o linie telefonică.

Iubitorii de vacanțe au demult sejururile stabilite. Mulți dintre ei au profitat de ofertele de la Târgul de Turism, care a avut loc la Romexpo, în perioada 20-23 februarie, cu puțin timp înainte ca în România să apară primul caz de coronavirus.

Au dat avansul încă de atunci sau chiar au plătit integral ca să beneficieze de reducerile oferite.

Cei care își planificaseră o ieșire de Paște sau de 1 Mai au pierdut tot, dar nu se știe nici dacă vacanțele de vară vor mai fi onorate. Ar putea fi un sezon estival compromis, dar totul depinde de cât de repede vom reveni la normal.

Asaltați de turișiti, tour operatorii și reperezentanții agențiilor spun că nu le pot da banii înapoi, pentru că s-au dus către hotelieri ca să le rezerve camerele.

Aceștia au cerut sprijin de la conducerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care, iată, la rândul ei le cere oamenilor să nu dea năvală pentru a primi banii.

”Agenția nu are capacitatea să ramburseze toată suma pachetului. De aceea, sfatul nostru este să-și reprogrameze concediie și să aibă răbdare. Nu toți pot să-și primească buluc banii înapoi”, a declarat secretarul de stat Răzvan Pârjol.

Secretarul de stat Răzvan Pârjol le cere oamenilor să nu solicite înapoierea banilor
Secretarul de stat Răzvan Pârjol le cere oamenilor să nu solicite înapoierea banilor

Totodată, acesta a anunțat că Direcția Generală Turism a deschis de astăzi, 21 aprilie, un call-center pentru persoanele care au întrebări referitoare la reprogramarea călătoriilor, anularea acestora și implicit rambursarea sumelor achitate pentru pachetele de servicii, în contextul situației epidemiologice actuale.

Numărul de telefon este: 0751.122. 311 și poate fi apelat de luni până joi, între orele 9.00-17.00, și vineri, între orele 9.00-14.30.

Agențiile de turism oferă vouchere în loc de bani

”În măsura în care doriți să solicitați amânarea călătoriei pentru o dată ulterioară sau restituirea sumelor achitate, vă recomandăm să faceți o cerere în scris către operatorul economic. Totodată, vă adresăm rugămintea de a lua în considerare volumul mare de solicitări la nivelul operatorilor economici din domeniul turismului și de a trata cu răbdare și înțelegere demersurile întreprinse de aceștia pentru soluționarea cu succes a solicitării dumneavoastră”, au mai transmis autoritățile. Mulți operatori din Turism au preferat să le ofere oamenilor vouchere în loc de bani, cu care să-și cumpere vacanțe în perioadele dorite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net