Ce trebuie să ştim despre ajutoarele de căldură

Ultima actualizare:

    Primăriile încep să primească cererile de ajutor de căldură pentru această iarnă
Primăriile încep să primească cererile de ajutor de căldură pentru această iarnă

Pandemia a dus la scăderea veniturilor populaţiei aşa că este de aşteptat o explozie a numărului persoanelor care îşi vor depune dosarele pentru a primi ajutoarele pentru căldură.

Unde se depun cererile şi ce spune legea vă explică redactorii Click!

Procedura în Bucureşti

  • Sectorul 1. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a anunţat că solicitările pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2020 - martie 2021 se pot depune începând de luni, 19 octombrie, la sediul instituţiei din bd. Mareşal Averescu nr. 17.
  • Sectorul 2. Se pot depune solicitările la sediile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului: str. Heliade Între Vii nr. 36, str. Glinka nr. 7A, bd. Basarabia nr. 90, Calea Moşilor nr. 132. Programul pentru depunere este: luni în intervalul orar 8.30-16.00, fără programare telefonică; marţi, miercuri şi joi de la ora 9.00 la 15.00, cu programare telefonică; vineri între orele 9.00-13.00, tot cu programare telefonică.
  • Sectorul 3. Formularul de cerere-declaraţie pe propria răspundere poate fi descărcat de pe site-ul www.dgaspc3.ro sau se poate ridica de la sediul DGASPC Sector 3 din bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12 – 14. Documentele vor putea fi transmise prin email (alocatii@dgaspc3.ro), prin poştă (cu confirmare de primire) la adresa bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14 sau pot fi depuse personal la sediul DGASPC Sector 3 din bd. 1 Decembrie 1918, de luni până joi, în intervalul orar 9.00 - 15.00.
  • Sectorul 4. Solicitanţii pot veni cu documentele personal sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/locatari la sediul DGASPC Sector 4 din str. Sld. Enache Ion nr. 1 A, de luni până miercuri între orele 8.30-16.00, joi în intervalul orar 8.30-17.30, iar vineri între orele 8.30-13.30. Cererile se pot transmite şi pe adresa DGASPC Sector 4 (str. Sld. Enache Ion nr. 1 A). Cererea-declaraţie pe propria răspundere poate fi descarcată de pe site-ul DGASPC Sector 4.
  • Sector 5. Cetăţenii din sectorul 5 pot depune dosarele tot începând de luni, 19 octombrie, la sediul DGASPC din Strada Fabrica de Glucoză nr 9-11, după următorul program: de luni şi marţi între orele 9.00-12.00 şi miercuri-joi între orele 13.00-16.00.
  • Sectorul 6. Cetăţenii pot trimite documentele prin e-mailul ajutorsocial@dgaspc6.com, prin poştă (cu confirmare de primire) la adresa Strada Floare Roşie nr. 7 A, cod poştal 062261 sau pot fi depuse personal în intervalul orar 9.00-12.00, cu programare la telefon 0376.203.744.

Cum se procedează în alte oraşe

  • Constanţa. În funcţie de modalitatea de încălzire, documentele se pot depune pe Strada Duiliu Zamfirescu nr. 4 sau pe Strada Dezrobirii nr. 123, dar şi online la adresa de e-mail: ajutoareincalzire@dgas-ct.ro .

Iaşi. Cererea şi declaraţia pe propria răspundere se depun, însoţite de actele doveditoare, pe Strada Mitropolit Varlaam nr. 54.

  • Braşov. Se asigură distribuirea formularelor tipărite precum şi preluarea documentelor la sediul Direcţiei Sociale din Strada Panselelor nr. 23. De asemenea, formularele pot fi descărcate de pe site-ul www.dasbv.ro.
  • Oradea. Preluarea documentelor se face la sediul din Strada Primăriei nr. 42. Formularele pot fi descărcate şi de pe site-ul www.daso-oradea.ro. Documentele se pot transmite şi on-line la adresa daso@rdsor.ro. 

Cine poate beneficia

  • Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se adresează familiilor sau persoanelor singure care se află în evidenţa DGASPC-urilor. Aceste persoane trebuie să aibă domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România. 

Veniturile lor trebuie să fie în limitele prevăzute de lege: pentru acordarea ajutorului în cazul locuinţei încălzite cu energie termică - până la 786 lei/membru de familie şi până la 1.082 de lei în cazul persoanei singure. În cazul în care locuinţa este încălzită cu altfel de combustibil, limita venitului pe membru de familie este de 750 de lei, cifra fiind aceeaşi şi în ceea ce priveşte persoana singură.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net