Ce viaţă duc milionarii români în Costa Rica! «Milionarul TEC» e din 2010 în ţara care o găzduieşte acum şi pe Elena Udrea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

I se spune „milionarul TEC” pentru că în 1991 a adus în România celebrele sucuri la dozator. Apoi, i se mai spune şi „milionarul de pe Titanic”, pentru că în 2012 a fost singurul român aflat pe vasul de croazieră care a refăcut traseul Titanicului la 100 de ani de la scufundare. Este vorba despre Cornel Tăbăcaru, pe care l-am vizitat recent în casa lui din Costa Rica. Ne-a vorbit în exclusivitate despre cum e viaţa lui la 70 de ani, despre Elena Udrea, dar şi despre proprietăţile pe care le deţine în patru ţări.

  • De câţi ani locuiţi în Costa Rica?

Cornel Tăbăcaru: Sunt în Costa Rica din 2000. În 2005 am început primele investiţii. Am statut de rezident permanent ca investitor în Republica de Costa Rica.

  • Unde vă place cel mai mult? Unde puteţi spune că vă simţiţi acasă?

Anul meu este împărţit astfel: 7 luni în Canada şi 5 luni în Costa Rica (iarna). Fie din Canada, fie din Costa Rica, zbor în România când este nevoie. În Florida merg foarte rar şi numai pentru o săptămână - două. Acasă sunt în Canada, desigur. În Costa Rica am reşedinţa de iarnă. 

simeon stalpnicul png
  • Câte case aveţi în total? 

Inventarul strict este... Casă cu o curte mare în Toronto, apartament de 540 mp pe ocean în Costa Rica, apartament de 320 mp în Florida la Ocean, un duplex cu curte în Pipera România. 

  • E adevărat că în Florida sunteţi vecin cu Cristi Borcea?

Stăm în aceeaşi staţiune cu Cristi Borcea în Florida doar că el coboară direct pe plajă, iar noi trecem strada la plajă. 

  • Sunteţi unul dintre românii care a reuşit în afaceri. A fost greu? 

Pentru mine a fost uşor să răzbesc în afaceri. Fac asta de mic. Doamne, Doamne mi-a dat harul ăsta, minte şi foarte, foarte mult noroc.

simeon stalpnicul png
  • Dacă ar fi să o luaţi de la capăt, ce nu aţi mai face şi ce anume aţi repeta în viaţa dvs?

Aş face fix tot ce am făcut şi până acum cu o singură excepţie. Nu aş mai avea încredere în acei prieteni care mi-au devenit parteneri de afaceri.

  • Cui lăsaţi averea dvs? Fetelor, Catinca şi Ştefana? Ele ce vârste au şi unde locuiesc? 

Nu se pune problema moştenirii. Suntem prea tineri. Fata mea, Catinca, are 37 de ani şi este avocat şi antreprenor la New York, iar fata mea ca mică, Ştefana, are 28 de ani, lucrează în industria modei, are şi firma ei la Londra.

  • Ştiu că toată lumea vă întreabă de Elena Udrea, de când aceasta s-a mutat în Costa Rica. V-aţi văzut cu ea? Ce i-aţi spune dacă aţi întâlni-o?

Ştiu sigur că Elena Udrea locuieşte în capitală, la San Jose. Nu, nu m-am văzut, dar mai ştiu câte ceva despre ea, Costa Rica este o ţară mică. Ce i-aş spune? Nu mare lucru. Urăsc să dau sfaturi. Dar probabil că i-aş spune că locul ei nu este aici! 

  • Sunt mulţi români în Costa Rica, în Jaco, unde aveţi dvs casă?

Nu sunt foarte mulţi români... poate în jur de 40 de persoane... dar, mai ales în sezon, în Jaco vin foarte mulţi cetăţeni americani şi canadieni de origine română, care au proprietăţi de vacanţă acolo. Jaco este Mamaia lor la Pacific.

  • Ce mesaj aveţi pentru cei care doresc să viziteze Costa Rica?

De câţiva ani conving români să vină în vacanţă în Costa Rica şi au venit foarte mulţi... acum conving români prieteni să vină şi să cumpere reşedinţe de vacanţă aici.

simeon stalpnicul png
  • Ce vă place cel mai mult în Costa Rica? 

Toate clasamentele internaţionale dau Costa Rica drept cea mai bună ţară de locuit din lume, cea mai bună pentru retras la pensie şi cu climatul cel mai bun pentru vârsta a doua şi a treia. Poluare 0, criminalitate 2%, siguranţă bancară de excepţie (este denumită Elveţia Americii Centrale), extrem de pacifistă (nu are armată, iar preşedintelui Republicii din 1987 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace). Banii de la înarmare merg la sănătate şi învăţământ. Cu toate că viza pentru America este o formalitate, avioanele către Miami sunt goale. Dacă în Florida sunt comunităţi de oameni din Cuba, Caraibe, Columbia, etc. nu vezi nici un costarican care să fi emigrat. Ţara este extrem de curată (lucru remarcat de toţi cei care vin acolo), oamenii muncitori, calmi, zâmbitori şi din cale afară de politicoşi. Apoi clima, fauna şi vegetaţia fac din Costa Rica o ţară unică în lume.

simeon stalpnicul png

Elena Udrea, aflată în Costa Rica, mai poate sta liniștită două săptămâni! Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat pentru 5 iunie decizia definitivă în dosarul ”Gala Bute”, în care fostul ministru al dezvoltării a fost condamnată, în primă instanţă, la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Elena Udrea a anunţat vineri că a decis să solicite repunerea pe rol a dosarului ”Gala Bute”. Veronel Rădulescu, unul dintre avocaţii Elenei Udrea, a cerut eliminarea probelor obţinute cu ajutorul SRI, pe motiv că sunt nelegale, şi rejudecarea dosarului. De asemenea, ei au solicitat audierea Elenei Udrea prin videoconferinţă, din Costa Rica, solicitare care a fost respinsă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net