Rămâne Elena Udrea fără imunitate parlamentară?

Ultima actualizare:

    Elena Udrea va afla luni dacă colegii vor aproba arestarea sa preventivăFoto: Mediafax
Elena Udrea va afla luni dacă colegii vor aproba arestarea sa preventivăFoto: Mediafax

Deputaţii din Comisia juridică se vor întâlni "în regim de urgenţă", duminică, la ora 16,30, pentru a discuta cele două solicitări ale DNA referitoare la încuviinţarea arestării deputatului Elena Udrea, după ce Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, vineri, ca şi în cazul cererilor anterioare, să le trimită Comisiei Juridice, pentru raport.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, întrebată cum va vota PNL, în plenul Camerei Deputaților, la cererea DNA privind arestarea deputatei Elena Udrea, că orice fel de opoziție de a vota o astfel de cerere înseamnă o mie de pași înapoi lupta anti-corupție. ”Nu este cazul să mai discutăm pentru că decizia politică este luată, este aceeași pentru toată lumea și, tocmai pentru că nu personalizăm, nu este un lucru care să țină de persoană, este un principiu pe care PNL trebuie să îl respecte, cu atât mai mult cu cât este vorba de colegi. Știu că este dureros, știu că oamenii au relații personale, dar cred că orice fel de opoziție pe care vreun parlamentar sau vreun partid politic parlamentar o va avea pe un anume caz sau altul, înseamnă o mie de pași înapoi în toată reforma și în tot ceea ce înseamnă luptă anti-corupție”, a spus Alina Gorghiu.

Ce acuzaţii au procurorii pentru Elena Udrea

  • DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Vineri s-a mai adăugat şi acuzaţia de luare de mită.
  • În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influență - două în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declarațiile de avere, precum şi încuviințarea reținerii și arestării deputatului PMP pentru aceste infracțiuni. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei. Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justiţie", se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.
  • Predoiu a adus toate lămuririle pe speța ”Gala Bute”
  • Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a negat, sâmbătă, că asocierea numelui lui Cătălin Predoiu cu subiectul ”Gala Bute” îi afectează imaginea de potențial premier, ea adăugând că Predoiu a adus toate lămuririle pe acest subiect. ”Din punctul meu de vedere, angajamentul său în PNL și pentru PNL nu este deloc afectat de faptul că a deținut portofoliul de ministru al Justiției o mare perioadă de timp. A lămurit toate aspectele legate de acel subiect”, a răspuns ea, întrebată dacă asocierea numelui lui Cătălin Predoiu cu subiectul Gala Bute îi afectează imaginea de potențial premier. Potrivit afirmațiilor sale, Predoiu a adus toate lămuririle pe speța ”Gala Bute”, care nu este deloc un subiect plăcut. ”În general, eu cred un lucru, că poți să fii implicat în absolut orice activitate câtă vreme știi să dai toate explicațiile corecte, coerente, astfel încât să demonstrezi că nu ai avut niciun fel de implicare negativă în activitatea respectivă, lucrurile sunt cât se poate de în regulă, iar domnul Predoiu a adus toate lămuririle pe speța ”Gala Bute”, care nu este deloc un subiect plăcut”, a subliniat aceasta, pentru mediafax.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net