Ce a zguduit Iașiul, miercuri, în mijlocul zilei?

Ultima actualizare:

    Locuitorii din Iași au auzit bubuitura în jurul orei 13.30
Locuitorii din Iași au auzit bubuitura în jurul orei 13.30

O bubuitură puternică i-a băgat în speriți pe ieșeni, miercuri. Oamenii spun că geamurile s-au cutremurat violent şi că zgomotul a fost extrem de puternic. Cu toate acestea nimeni nu a putut să explice ce s-a întâmplat.

Bubuitura a fost auzită în jurul orei 13.30, iar, până spre seară, autorităţile oraşului nu au putut furniza o explicaţie oficială, scrie adevarul.ro.

„Eram în casă, am auzit zgomotul puternic, apoi, imediat, au început să se zgâlţâie geamurile şi să tremure pământul”, a povestit unul dintre martorii la incident.

Prima teorie emisă pe plan local, cu privire la sursa boom-ului sonic, a fost legată de explozia greşită a unei rachete antigrindină, la o înălţime prea mică. Cu toate acestea, atât oficialii Centrului Antigrindină din zonă, cât şi omologii lor din Republica Moldova au declarat că „nu a fost efectuată nici o operaţiune. Şi chiar dacă ar fi fost nu ar fi produs acest zgomot”.

A doua teorie este că zgomotul puternic a fost produs de un avion cu reacţie care ar fi depăşit viteza sunetului zburând la joasă altitudine. Şi oficialii Aeroportului din Iaşi, şi cei de la baza militară spun că nu au avut loc astfel de zboruri în cursul zilei de miercuri, 1 iunie.

Nici oficialii unităţilor militare din zonă n-au raportat exerciţii efectuate astăzi.

Oficialii Centrului de Meteorologie spun că nu a avut loc vreun fenomen meteo neobişnuit şi nici reprezentanţii Institutului Naţional de Fizica Pământului n-au raportat producerea unui cutremur în zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net