O salată rapidă, gustoasă şi ieftină se prepară din ciuperci. Fierte şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin un deliciu. Uite rețeta pentru cea mai bună salată de ciuperci!
În Postul Crăciunului meniul poate fi bogat și divers. Gospodinele știu zeci de rețete inventate în timp pentru această perioadă.
Reţeta pentru cea mai bună salată de ciuperci o regăsim la celebrul gazetar îndrăgostit de bucătărie Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
piper, sare 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 vârf cuţit cimbru uscat 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert – păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci albe de cultur.
1 lingură untdelemn 3 căţei usturoi 1 lingură oţet (sau cât vă place) puţină zeamă de la ciuperci verdeaţă: mărar, pătrunjel
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, la Editura Paideia. (Sursa: adevarul.ro)
Citește și:
Ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop