Cel mai bătrân florar din România, Weil Alois, în vârstă de 91 de ani, deține cea mai veche seră din Arad, care are aproape 100 de ani. La 91 de ani, vinde 100.000 de flori, de 1 şi 8 Martie.


Weil Alois este cel mai vârstnic florar din țară și cel mai respectat. Are 91 de ani și încă este foarte activ. A pregătit 100.000 de lalele și zambile pentru 1 și 8 Martie.

Cine este Weil Alois, cel mai vârstnic florar

Cel mai bătrân florar din România, Weil Alois, în vârstă de 91 de ani, deține cea mai veche seră din Arad, care are aproape 100 de ani.

Sera a fost înființată chiar decătre tatăl său în 1921, pe strada Gladiolelor, din cartierul Aradul Nou, scrie realitateadearad.ro.

weil_alois-florar_arad.jpg

Autoritățile locale au apreciat munca de excepție a lui Weil Alois și i-au acordat florarului o diplomă de onoare a orașului Arad.
Autoritățile locale au apreciat munca de excepție a lui Weil Alois și i-au acordat florarului o diplomă de onoare a orașului Arad.
FOTO: Facebook

Weil Alois a început să cultive flori când era adolescent, în urmă cu 75 de ani. La milocul anilor 1930, familia deținea o florărie care funcționa, în Palatul Neumann, chiar în centrul orașului, vis-a-vis de primărie. Florarul Weil Alois spune că își pastrează vitalitatea datoriă faptului că este înconjurat de flori.

Vinde 100.000 de flori, de 1 și 8 Martie

De zeci de ani se ocupă de cultivarea florilor exclusiv în seră, unde în aceste zile este forftă mare. Pentru ca lalelele și zambilele să înflorească în prag de primavară, munca din sere a început încă din toamnă.

Pentru 1 și 8 martie,  Weil Alois are pregătite peste 100.000 de lalele și zambile, pe care le vinde cu 5 lei firul. Sunt cumpărate la prima mână de comercianți, care le preferă pentru că sunt ieftine și frumoase.”Mă bucur că, recent, mi-a fost reînnoit permisul de conducere, pentru încă zece ani. Eu mai conduc maşina şi ajut uneori la livrări. În general, sunt în seră de cum răsare soarele şi până noaptea târziu, asta este viaţa mea. Dacă m-aş opri, probabil nu aş trăi mai mult de câteva zile”, a precizat Weil Alois, pentru prea locală. Autoritățile locale au apreciat această muncă de excepție și i-au acordat florarului o diplomă de onoare a orașului Arad.

Loading...