Cel mai mai modern spital de stat, gata la Mioveni

Ultima actualizare:
Aparatura şi mobilierul din  sălile de operaţii şi saloane  sunt de ultimă generaţie
Aparatura şi mobilierul din sălile de operaţii şi saloane sunt de ultimă generaţie

Noul spital ridicat în oraşul constructorilor de maşini, Mioveni, a cărui recepţie va avea loc pe 5 septembrie, va avea inclusiv o secţie de medicină tradiţională chinezească. Spitalul, una dintre puţinele construite în reţeaua de stat după 1989, va funcţiona, în primă fază, cu minimum 250 de paturi.

Lucrările, începute în 2016, sunt pe ultima sută de metri. În prezent, se fac ultimele retuşuri şi finisaje la lucrările de amenajări interioare în spaţiile administrative, iar echipamentele sunt amplasate şi montate în noile saloane şi în sălile unde vor fi efectuate intervenţiile medicale, scrie adevarul.ro.

Noul Spital are şase etaje, cu secţii de Medicină Internă, compartimentele Chirurgie Generală, Urologie, ORL, Chirurgie Vasculară, Ortopedie şi Traumatologie, dar şi secţie de recuperare, medicină fizică şi balneologie. Spitalul este dotat cu echipamente şi sisteme moderne de ventilaţie, de filtrare - purificare şi transport aer către fiecare etaj, separat, ceea ce va minimiza dezvoltarea şi răspândirea bacteriilor şi virusurilor. Totodată, clădirea beneficiază de cele mai noi şi moderne echipamente de încălzire, cu o autonomie ridicată şi consum de energie redus. Unitatea nu are, practic, echivalent în sistemul sanitar de stat din România.


    Aparatura şi mobilierul din  sălile de operaţii şi saloane  sunt de ultimă generaţie
Aparatura şi mobilierul din sălile de operaţii şi saloane sunt de ultimă generaţie

Va funcționa și o secție  de medicină chineză

„Este un spital complex, unic in România, pentru că are secţie de decontaminare, secţie de medicină tradiţională chineză, are buncăr antiatomic şi este independent, în sensul că poate funcţiona între 24 şi 48 de ore fără să aibă nevoie de utilităţile de la oraş, pentru că are tanc cu carburant în el, are generatoare, are apă, are fântână, are tot. Tehnologia este de ultimă generaţie. Grija faţă de pacient şi oferirea unui mediu ambiental cât mai plăcut şi sigur în perioada internării în noul spital din Mioveni reprezintă priorităţi asumate”,  explică primarul oraşului Mioveni. Întregul proiect se ridică la 68 de milioane de euro, din care, până acum, 30 de milioane de euro au fost suportate de bugetul local al oraşului Mioveni, unul dintre cele mai mari bugete locale din ţară, graţie impozitelor plătite de Uzina Dacia. După recepţia programată pe 5 septembrie (timp în care constructorul va mai lucra la demolarea unor clădiri vechi, amenajarea parcării etc.), urmează  probele tehnice şi obţinerea avizelor.

Spitalul va avea, în primă fază, minim 250 de paturi,  cu posibilitate de extindere la 300 şi va crea în jur de 200 de noi locuri de muncă în Mioveni. Posturile disponibile urmează să fie făcute publice în curând. Potrivit estimărilor primarului  Ion Georgescu,  unitatea va  începe să funcţioneze, efectiv, la sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net