Cel mai mare atac cibernetic din istorie a scăzut viteza internetului în Europa

Ultima actualizare:

Totul a început în momentul când grupul anti-spam, Spamhaus, a început să blocheze unele site-uri deţinute de către controversatul serviciu de servere Cyberbunker. Aceştia din urmă au replicat verbal, dar se pare că ar fi în spatele celui mai mare atac de tip DDoS din istorie.

Un atac DDoS, adică Distributed Denial of Service, se manifestă prin aglomerarea serverelor unui site cu ajutorul unor metode destul de simple. În cele din urmă, majoritatea site-urilor cad, deoarece nu rezistă la asaltul de date care le vin pe secundă.

Un atac DDoS se manifestă şi cu ajutorul unor viruşi care preiau controlul unor calculatoare infectate, care devin parte a unui atac de proporţii, ducând mai departe datele către ţintă. Ce s-a întâmplat? După ce a identificat atacul de proporţii, despre care a declarat că ar fi dat jos orice site guvernamental, Spamhaus i-a contactat pe specialiştii de la CloudFlare. Ei au apărat grupul anti-spam prin distribuirea datelor care veneau în mod regulat pe mai multe centre de date, o tehnică ce poate fi asemănată cu eliminarea presiunii creierului în chirurgie.

“De obicei, aceste atacuri DDoS ating o cantitate maximă de 100 de GB pe secundă. Dar aceste atacuri au fost feroce, cu peste 300 de GB pe secundă”, a declarat şeful CloudFlare, Matthew Prince pentru Mashable. După ce au observat că CloudFlare apără serverele Spamhaus, hackerii au încercat să atace chiar reţeaua companiei care se opunea atacului, prin exploatarea unei erori din DNS, pentru a distruge infrastructura.

Astfel, hackerii s-au dus după aşa-numiţii DNS resolver, o parte esenţială a infrastructurii de internet. Există 21,7 milioane de asemenea resolveri care pot fi manipulaţi. Cu ajutorul acestei exploatări şi pentru că resolverii sunt conectaţi la surse mari de bandă, hackerii şi-au putut amplifica atacul până la 300 de GB pe secundă.

Cel mai mare atac din istorie? Potrivit "Slashgear", Kaspersky, firma de securitate rusă, a spus că atacul este cel mai mare de acest tip din istorie. De asemenea, firma de securitate consideră că atacul nu va fi singular în viitor, “din cauza dezvoltării internetului în sine”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net