Cel mai periculos interlop al Capitalei, în libertate!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pe o vreme să nu scoţi nici un câine afară, cel mai temut interlop al Capitalei a fost eliberat, ieri, din Penitenciarul Jilava. Sile Cămătaru a fost aşteptat, la poarta puşcăriei, de fiul său, Mario, şi de fratele Nuţu, cel care a părăsit aceeaşi închisoare, în urmă cu mai bine de un an, pe o "scumpete" de armăsar.

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, condamnat la 13 ani de detenţie pentru infracţiuni cu violenţă, i-a convins pe magistraţii de la Tribunalul Bucureşti să-l elibereze condiţionat. El se afla după gratii din 2004.

La începutul lunii mai a acelui an, Sile fusese arestat pentru mai multe tâlhării, sechestrare de persoane şi asociere cu alţi indivizi pentru comitere de infracţiuni.

Interlopul a susţinut acum în faţa judecătorilor că merită să fie eliberat după ce a avut un comportament exemplar şi a muncit pentru înfrumuseţarea penitenciarului.

Argumentele lui au cântărit mai mult decât ultimele acuzaţii adunate în contul interlopului, cum că ar coordona în continuare, de după gratii, afacerile penale ale familiei. Nu mai departe de săptămâna trecută, fiul interlopului, Mario, a fost reţinut de procurori pentru cămătărie, dar a scăpat de arestul preventiv.

El şi-a aşteptat tatăl, ieri, în faţa puşcăriei Jilava. "Nu e adevărat ce s-a zis. Tata nu conducea nimic din puşcărie şi nici eu. Tata mă suna de la telefonul public şi-mi spunea ce să-i duc la pachet. Cât timp el a fost închis, eu am avut grijă de mama şi de fraţii mei", a precizat tânărul.

„Cazul Cămătaru" este cel mai mare dosar de crimă organizată din România din ultimul deceniu. Grupul de interlopi este condus de cei doi fraţi Nuţu şi Sile Cămătaru, adică Ion şi Vasile Balint, ajutaţi chiar de mama lor, Mimi Cămătăreasa, pe numele ei real Smaranda Stoica, şi de sora lor, Angela.

În aprilie 2008, toţi cei 33 de membri ai clanului au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, proxenetism şi înşelăciune. Sile Cămătaru a fost condamnat iniţial la 15 ani de închisoare, pedeapsă redusă anul acesta la 13 ani.

Nuţu a părăsit puşcăria, anul trecut, pe cal

Fratele lui Sile Cămătaru, Nuţu, pe numele său real Ion Balint (46 de ani), cel care instaurase teroarea în Capitală încă din anii '90, a părăsit, în vara anului trecut, Penitenciarul Jilava, pe un cal pursânge, cotat la o valoare de piaţă de 125.000 de euro. El şi-a ispăşit pedeapsa de şase ani de detenţie, în urma a zeci de acuzaţii grave de crimă organizată.

Când a ieşit pe porţile penitenciarului, Nuţu Cămătaru a fost întâmpinat de zeci de rude şi prieteni, a privit cum sutele de porumbei pregătiţi pentru eliberarea lui îşi luau zborul şi a încălecat, din a doua încercare, pe armăsarul care-l aştepta la poartă. Doar în apropierea casei a lăsat calul şi a urcat într-un luxos BMW X6.

Manea de ameninţare

Doi manelişti, Florin şi Mitzu, apropiaţi ai clanului Cămătaru, au compus mai multe melodii prin care transmiteau vorbele lui Sile, aflat după gratii.

„Îşi face de cap lumea, a uitat teroarea mea. Dar revine barosanu şi am să le tai elanul", sună un refren.

"Dacă ţi-ai făcut o casă şi ai două maşini la poartă, nu înseamnă că te ridici la valoarea mea vreodată. Văd că tu ai o părere foarte bună despre tine, ai uitat ca respirai doar cu voie de la mine. V-am lăsat să învârtiţi câte o combinaţie, aţi uitat că îmi plăteaţi taxa de protecţie. N-o să reuşiţi ca mine să ridicaţi un imperiu, fiindcă nu aveţi putere şi nici mintea mea de geniu", mai cântă cei doi.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net