Cel mai tânăr turist! Are 1 an şi a văzut deja peste 10 ţări

Ultima actualizare:

    Natalia admiră şi  frumuseţile patriei.  Braşov, iulie 2019
Natalia admiră şi frumuseţile patriei. Braşov, iulie 2019

Natalia a împlinit la finele lunii august vârsta de 1 an, iar în cele 12 luni de viaţă, prin faţa ochilor i s-au arătat frumuseţile lumii. Fiica Mihaelei Noroc, artist fotograf care a cunoscut succesul mondial cu proiectul „Atlasul Frumuseţii“ („The Atlas of Beauty“), este nedespărţită de mama ei care continuă să călătorească pentru a surprinde cu aparatul foto chipurile luminoase ale femeilor din toate colţurile Globului.

„Am vizitat zece ţări cu «Atlasul Frumuseţii», am plâns, am râs şi, cel mai important, am crescut sănătos. Să fii mamă e o imensă provocare. Iar să fii mamă şi, în acelaşi timp, să călătoreşti şi să munceşti e o şi mai mare provocare. Pe Natalia o hrănesc natural şi mă vrea permanent lângă ea. Se trezeşte mereu noaptea şi nu am mai dormit normal în ultimele 12 luni. Nu stă mai mult de 20 de minute în căruţ, pentru că îi place să o iau în braţe şi e tot mai grea“, povesteşte Mihaela, pentru “Weekend Adevărul”, la un an de când a născut-o pe micuţa Natalia. 

Paşaport, la 4 luni

Prima călătorie a fetiţei a fost un mini-tur al Transilvaniei, în care mama copilei a povestit despre „Atlasul Frumuseţii“ şi a semnat albume în cadrul evenimentelor organizate la Oradea şi la Cluj-Napoca. Se întâmpla în noiembrie 2018, pe când Natalia avea doar trei luni. 

În decembrie, Moş Crăciun i-a făcut cadou Nataliei paşaportul de călătorie. Prima destinaţie din afara ţării a fost în Irlanda, în ianuarie 2019, iar de atunci au urmat Portugalia, Spania, Maroc, Italia, Ungaria, Danemarca, Norvegia, Islanda, Canada şi Statele Unite ale Americii (în septembrie 2019). 

Fotografiile postate pe Facebook sunt mărturii ale primei călătorii cu trenul făcute de Natalia în România, ale primilor prieteni din Lisabona şi Casablanca, precum şi ale primului 8 Martie serbat în braţele mamei, la Barcelona. 

Primii paşi, în capitala Islandei

„Nu e deloc uşor să călătoresc împreună cu fiica mea şi să muncesc în acelaşi timp. E obositor, e complicat. Dar aceasta este, fără îndoială, cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Deşi am fotografiat multe mame din întreaga lume, nu mi-am imaginat niciodată ce minunat e să fii mamă!“, spunea Mihaela în februarie, când fetiţa împlinea 6 luni. În miezul verii, în luna iulie, Natalia a ajuns cu părinţii în locuri minunate din Iaşi, Braşov şi Piatra Neamţ, iar primii paşi din viaţă fetiţa i-a făcut în august, la Reykjavik, în Islanda. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net