Cel mai temut bandit a fost eliberat. Serghei Gorbunov va fi expulzat

Ultima actualizare:

    Serghei Gorbunov a fost condamnat în 2010 pentru că a tâlhărit un patron al unei casei de schimb valutar
Serghei Gorbunov a fost condamnat în 2010 pentru că a tâlhărit un patron al unei casei de schimb valutar

Serghei Gorbunov, cel care l-a atacat cu ranga pe patronul unei case de schimb valutar, din Hunedoara, în 2003, a fost eliberat condiționat de la Penitenciarul Deva. Acesta este considerat ca fiind cel mai de demut bandit al timpurilor moderne și va fi expulzat în Republica Moldova.

Serghei Gorbunov a fost condamnat, în toamna lui 2010, de Judecătoria Deva, la 16 ani de închisoare pentru tâlhărie. Asta după ce a fost acuzat că, în 2003, l-a atacat cu ranga pe patronul unei case de schimb valutar din Deva, în scara blocului, şi apoi i-a furat o borsetă în care se aflau peste 6.500 de lei.

Instanţa a mai decis ca Serghei Gorbunov să plătească părţii vătămate suma de 50.000 de lei daune materiale şi 8.000 de lei daune morale.

Gorbunov s-a adresat Curţii de Apel Alba Iulia, însă o instanţă i-a respins recursul, în noiembrie 2011, printr-o decizie definitivă, menţinând astfel sentinţa pronunţată de Judecătoria Deva în acest caz.

Astăzi, 19 martie, a fost eliberat condiționat, după 9 ani de detenție, și urmează să fie expluzat în Republica Moldova.

”Instanţa a admis cererea de liberare condiţionată. Bărbatul a fost pus în libertate. El a fost preluat de Interpol în vederea expulzării în Republica Moldova”, a declarat, Lucian Feraru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Deva, pentru Agerpres.

Suspect și în cazul unui dublu asasinat de la Brașov

Acesta s-a aflat și pe lista de suspecți în cazul dublului asasinat de la o casă de schimb valutar, din Brașov.

În seara de 29 ianuarie 2009, doi angajați care se pregăteau să ducă banii la bancă au fost împușcați mortal, iar cel de-al treilea a fost rănit. Deși au trecut zece ani de atunci, polițiștii nu au găsit vinovatul.  

Probele ADN prelevate de la locul crimei au fost analizate atât la Institutul Criminalistic al IGPR, cât şi la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, dar nu au coincis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net