Autoritățile sanitare din Buzău au anunțat că printre cele mai recente cazuri de infectare cu noul coronavirus se numără și o femeie în vârstă de 101 ani. Este vorba despre cel mai în vârstă pacient cu Covid-19 din țara noastră.


În ultimele 48 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 63 de cazuri noi de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, transmite Adevărul. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între un an şi 5 luni şi 101 ani. Duminică a fost raportat şi un deces. Numărul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19 de la începutul pandemiei ajunge astfel la 1.556.  

Duminică a fost raportat, din păcate , încă un deces în rândul pacienţilor cu COVID-19. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 78 de ani.   

Femeia s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost confirmată cu SARS-CoV-2, apoi transferată pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, unde a decedat.  

Citește și:

Un pacient cu Covid-19 internat la ATI pleacă acasă pe semnătură după ce a vrut să se arunce de la etaj

Pacienta era cunoscută cu fibrilaţie atrială, insuficienţă cardiacă congestivă gr III, accident vascular ischemic, bronhopneumopatie obstructivă cronică st II.  

Potrivit DSP Buzău, de la începutul pandemiei 861 persoane s-au vindecat de COVID-19. Duminică, în carantină la domiciliu erau 453 persoane, iar 196 în izolare la domiciliu 196.  

Conform raportării de sâmbătă, în judeţul Buzău au fost 37 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2. Cel mai vârstnic buzoian infectat este o femeie de 101 ani, internată pe secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău.
 

Loading...