Cele 16 ore care i-au fost fatale lui Liviu Dragnea

Ultima actualizare:

    Duminică seara,  președintele PSD  a primit o lovitură  dură: rezultate sub  așteptări la alegeri
Duminică seara, președintele PSD a primit o lovitură dură: rezultate sub așteptări la alegeri

Preşedinte al Camerei Deputaţilor, preşedintele partidului aflat la putere, fost ministru şi preşedinte de Consiliu Judeţean, actual deţinut. Cariera lui Liviu Dragnea (56 de ani) s-a încheiat, luni, 27 mai, la ora 13.50, când magistraţii au decis: 3 ani şi 6 luni, închisoare cu executare. Au fost 16 ore care i-au schimbat viaţa unuia dintre cei mai controversaţi oameni politici din România. Duminică seara a aflat că a pierdut puterea, iar luni la prânz, libertatea.

Duminică, 26 mai, ora 21.00. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, află că rezultatul votului la alegerile europarlamentare este o palmă uriaşă dată partidului său, aflat la guvernare. La conferinţa de presă apare singur şi nu afişează celebra sa siguranţă de sine. Deja, mai mulţi baroni locali îi cer demisia.

2012. Președintele   Consiliului  Judeţean  Teleorman
2012. Președintele Consiliului Judeţean Teleorman

Luni, 27 mai, ora 13.50. Acuzatul Liviu Dragnea îşi află sentinţa în dosarul „Angajări fictive la Protecţia Copilului Teleorman”: magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îl condamnă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia a fost luată cu 4 voturi ”pentru” şi 1 vot ”împotrivă”.

2015. Ministrul  dezvoltării
2015. Ministrul dezvoltării

Ora 17.30. Dragnea ajunge la Penitenciarul Rahova, într-un Duster negru al Poliţiei. În faţa casei sale din nordul Capitalei, pe traseu şi în faţa penitenciarului, a fost huiduit de mai multe persoane, unii aruncând cu hârtie igienică în maşina în care se afla.

2016. Alegeri locale
2016. Alegeri locale

Surse din interiorul penitenciarului au dezvăluit pentru PRO TV faptul că acesta a fost cazat într-o celulă proaspăt văruită, în apropiere de locul unde este ”cazat” Radu Mazăre. Stă singur, are televizor și a refuzat cina. A mâncat din bunătățile pe care și le-a adus de acasă. Marți, 28 mai, Dragnea va trece pe la controlul medical.

21 de zile de carantină

La Rahova va sta 21 de zile în carantină, după care, cel mai probabil, va fi transferat la Penitenciarul Jilava, unde va executa pedeapsa în regim semideschis (are voie să muncească, poate ieşi de mai multe ori, la ore fixe, în curtea penitenciarului, are dreptul la consiliere psihologică). 

2018. Miting București
2018. Miting București

Aşa s-a încheiat cariera lui Dragnea, care a încercat degeaba, în ultimii doi ani, de când e la vârful politicii, toate manevrele cu putinţă pentru a scăpa de condamnare.

2019. Miting Craiova
2019. Miting Craiova

”Dosarul Bombonica”, cum a fost numit iniţial, după numele fostei sale soţii, l-a înfundat până la urmă. Dosarul „angajărilor fictive” a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017.

Liviu Dragnea  a ajuns ieri, în  jurul orei 17.30,  la Penitenciarul  Rahova
Liviu Dragnea a ajuns ieri, în jurul orei 17.30, la Penitenciarul Rahova

Potrivit procurorilor, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia căacestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Fosta lui soţie,  Bombonica, a  fost achitată în  același dosar
Fosta lui soţie, Bombonica, a fost achitată în același dosar

”Cel mai puternic om din România merge la puşcărie” şi ”24 de ore teribile pentru partidul aflat la guvernare” sunt doar câteva dintre titlurile folosite de presa internaţională care a reflectat pe larg cazul Dragnea.

Orele teribile despre care vorbesc se pot transforma în zile şi luni teribile, în condiţiile în care vor fi multe schimbări pe scena politică.

Dragnea urma să  se căsătorească  în vara aceasta  cu iubita lui, Irina
Dragnea urma să se căsătorească în vara aceasta cu iubita lui, Irina

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nu-şi dă demisia, că ţine la unitatea partidului şi că astăzi va avea loc o şedinţă la PSD în care se vor decide următorii paşi. ”Este o dramă pentru el şi familia sa şi suntem alături de el”, a spus premierul.

Prima funcție importantă, la 34 de ani

Inginer de profesie, Liviu Dragnea și-a început „aventura” în politică după Revoluție, când s-a înscris în Partidul Democrat. Prima funcție ocupată: președinte al filialei PD din Turnu Măgurele. La doar 34 de ani, în 1996, devine prefect al județului Teleorman, funcție pe care o deține până în 2000. Timp de 12 ani, a fost și președinte al Consiliului Județean teleorman, perioadă în care și-a câștigat renumele de ”baron de Teleorman”. Din 2012, s-a „mutat” în București, ocupând fotoliul de ministru al Dezvoltării Regionale (2012-2015). Din 2015 este președinte al PSD, iar din 2016, președinte al Camerei Deputaților.

Citește și:

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de pușcărie. A fost dus la Penitenciarul Rahova

Iată cum au votat 9 milioane de români! Harta distribuirii voturilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net