Cele două persoane din Timișoara s-au vindecat de coronavirus cu un cocktail de medicamente pentru HIV şi gripă

Ultima actualizare:

    China are din ce în ce mai puține cazuri noi de coronavirusFoto: AFP
China are din ce în ce mai puține cazuri noi de coronavirusFoto: AFP

Numărul persoanelor din România infectate cu COVID-19 (coronavirus) a ajuns la 30 în dimineața zilei de 11 martie, însă încep să apară și vești optimiste. Două persoane din Timişoara diagnosticate cu noul coronavirus s-au vindecat, după ce au fost tratate cu un cocktail de medicamente folosite pentru HIV şi gripă, informează Antena 3.

Schema de tratament a fost făcută de directorul Institutului Matei Balş din Capitală, Adrian Streinu Cercel, spune Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Victor Babeş din Timişoara. “Aceşti pacienţi au beneficiat de un tratament antiviral specific care se pare a fost eficient, la 2-3 zile ei deveneau negativi”, a spus Virgil Musta, şef Secţie Boli Infecţioase Spitalul Victor Babeş din Timişoara. La ora actuală, bilanţul îmbolnăvirilor din România a ajuns la 30 de persoane, 13 fiind în Bucureşti.

Combinația de medicamente pentru HIV și gripă, folosită cu succes și în străinătate

Medicii thailandezi au avut succes în tratarea cazurilor severe de coronavirus cu o combinație de medicamente pentru gripă și HIV, rezultatele inițiale arătând o îmbunătățire semnificativă a stării pacienților la 48 de ore de la administrarea tratamentului, scrie agenția Reuters, preluată de Mediafax. Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătățit starea mai multor pacienți aflaţi sub îngrijirea lor, inclusiv în cazul unei femei de 70 de ani din Wuhan, orașul considerat epicentrul epidemiei din China, care fusese testată pozitiv la coronavirus timp de 10 zile. Tratamentul medicamentos include un amestec de medicamente anti-HIV, lopinavir și ritonavir, în asociere cu oseltamivir medicamentos pentru gripă în doze mari.

„Aceasta nu este vaccinul, dar starea pacientului s-a îmbunătățit mult. De la testarea pozitivă timp de 10 zile sub îngrijirea noastră, după aplicarea acestei combinații de medicamente, rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore”, a declarat dr. Kriangska Atipornwanich, un specialist în boli de plămâni de la spitalul Rajavithi.

Citește și:

Cronologia îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România. Cel mai tânăr pacient are 3 ani

Medicamente pentru HIV și SIDA, folosite pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net