Cele mai citite cărți din anul 2021: câteva titluri surprinzătoare au prins topul!

Ultima actualizare:

Cel un an și jumătate de pandemie, cu toate că a adus multe neajunsuri, a venit și cu câteva beneficii la pachet. Astfel, cel puțin pentru o vreme, multe persoane și-au petrecut timpul la domiciliu, prilej cu care au redescoperit pasiunea cititului.

Prin urmare, nu putem decât să îți prezentăm câteva dintre cele mai citite carti ale anului în curs, conform librăriei online Bookzone.ro! Așadar, delectează-te în voie cu lecturi fascinante, cărți romantice sau de suspans, de aventuri sau de non-ficțiune, care au fost pe deplin apreciate de către cititorii din România!

Klara și Soarele - Kazuo Ishiguro

Aceasta este prima carte a autorului de când acesta a câștigat premiul Nobel pentru literatură, în 2017. Acțiunea are loc în viitorul apropiat, explorând condiția umană prin intermediul Klarei, un Prieten Artificial. Androidul care beneficiază de Inteligență Artificială are un acut simț de observație și o înțelegere aparte a emoțiilor umane, care transpar în momentele de așteptare în vitrina magazinului, sperând că într-o zi va fi aleasă de către un client. În paginile acestei cărți vei descoperi o poveste captivantă, subtilă și foarte frumoasă, care explorează conexiuni, dragoste și regrete.

Cele patru vânturi - Kristin Hannah

Cunoscută pentru nuvelele istorice, care te țin cu sufletul la gură, Kristin Hannah are un har aparte, care ne este revelat pe măsură citirii acestei cărți incredibile. Acțiunea are loc în Texas, în anul 1934, perioada în care atât Marea Criză Economică, cât și seceta își spun cuvântul. Protagonista Elsa trebuie să facă o alegere dificilă, fie luptând pentru propria casă și comunitate, fie optând pentru o șansă la o viață mai bună în California. Povestea explorează Visul American, o căutare anevoioasă, care cu siguranță va emoționa mulți cititori!

Povestea mea - Michelle Obama

De la anii copilăriei, petrecuți în Chicago, până la sălile de curs ale Universității Princeton, unde era singura femeie de culoare din încăpere, Michelle Obama descrie cu lux de amănunte călătoria sa prin viață, un drum plin de suișuri și coborâșuri. Probabil că cel mai interesant moment este cel al unei dimineți de vară, când, la biroul său elegant din zgârie-nori, și-a făcut apariția un tânăr student la Drept, Barack Obama.

Cum l-am cucerit pe duce - Evie Dunmore 

Annabelle Archer este eroina acestei cărți, a cărei acțiune se petrece în Anglia sfârșitului de secol XIX. Fiică a unui vicar, reușește să își câștige un loc la prestigioasa Universitate Oxford, făcând astfel parte din prima generație de femei de pe băncile acestei școli.

Tânăra are însă un scop clar definit, acela de a obține drepturile politice pentru femei. Sarcina însă se dovedește a fi foarte anevoioasă, iar Annabelle trebuie să câștige pe rând influența bărbaților puternici din societatea de prim rang. Printre aceștia se numără și Ducele de Montgomery, un personaj rece și calculat, iar între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste imposibilă, presărată cu numeroase peripeții.

Cum să evităm un dezastru climatic - Bill Gates

Zece ani de cercetare au dus la nașterea aceste cărți, în care Bill Gates prezintă pe îndelete tot ce trebuie făcut pentru a atinge pragul de zero emisii de gaze cu efect de seră. Cartea este împărțită în trei părți, prima în care este descrisă situația actuală a planetei, a două în care sunt prezentate modalitățile tehnologice care duc la eliminarea problemelor, iar a treia în care este descris un plan bine definit pentru atingerea unui scop final. Studiul te va ține cu sufletul la gură, iar lecturarea acesteia prezintă un plan ambițios, dar optimist cu privire la viitorul nostru ca specie și al mediului în care ne dezvoltăm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net