Cele mai frumoase imagini de la summit-ul UE. Iohannis, Merkel şi Macron, baie de mulţime la Sibiu

Ultima actualizare:
Frans Timmermans a urmărit într-un restaurant din Sibiu cea de-a doua semifinală de Liga Campionilor dintre Ajax şi Tottenham
Frans Timmermans a urmărit într-un restaurant din Sibiu cea de-a doua semifinală de Liga Campionilor dintre Ajax şi Tottenham

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze ieri de românii adunaţi în Piaţa Mare din Sibiu. Oamenii au scandat “Iohannis, vă iubim”. “Dimensiunea summitului este fără precedent pentru ţara noastră. După 30 de ani de la căderea comunismului, am adus Europa acasă, în România”, a spus Iohannis cu emoţie. Preşedintele a subliniat că peste puţin timp România va face parte din spaţiul Schengen şi că va scăpa de MCV.

Şi Angela Merkel a fost primită cu aplauze furtunoase, transmite Pro TV. Îmbrăcată simplu cu pantaloni negri şi sacou verde, cancelarul german a zâmbit și a făcut cu mâna către cei care i-au strigat cu simpatie “Frau Merkel”. „Vreau să mulţumesc celor care au organizat acest summit. Este simbolic că în timpul Preşedinţiei române ne întâlnim aici, în Sibiu, de Ziua Europei”, a spus Merkel.


    Trei puști năzdrăvani și-au făcut loc de joacă pe covorul roșu de la Sibiufoto: Mediafax / Andreea_Alexandru
Trei puști năzdrăvani și-au făcut loc de joacă pe covorul roșu de la Sibiufoto: Mediafax / Andreea_Alexandru

Aplauze şi urale s-au auzit și în momentul în care preşedintele francez Emmanuel Macron a coborât din maşină. După o primă şedinţă care a durat doar 40 de minute, liderii europeni au ieşit din nou în piaţă pentru fotografia de familie, ocazie cu care au făcut şi o baie de mulţime. Oamenii strânşi în Piaţa Mare a Sibiului au început să strige „Europa”, „Europa unita”, „Nu cedaţi rezistaţi” şi au aplaudat.

Timmermans: «E ca într-un basm când păşeşti aici»

Dacă Tusk a preferat să se vadă cu Helmut Duckadam, primvicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a plimbat pe străzile Sibiului. El le-a explicat jurnaliştilor că a încercat berea locală şi că a rămas impresionat de oraş.

Trei puști năzdrăvani și-au făcut loc de joacă pe covorul roșu de la Sibiu
Trei puști năzdrăvani și-au făcut loc de joacă pe covorul roșu de la Sibiu

“Am mâncat vinete şi am băut o bere locală, care mi-a plăcut foarte mult. E ca într-un basm când păşeşti aici, e ca istoria Uniunii Europene în stradă. E frumos.”, a declarat olandezul. Acesta şi-a încheiat seara urmărind a doua semifinală de Liga Campionilor dintre Ajax şi Tottenham, spunând că echipa olandeză va reuşi să se impună cu scorul de 3-1. Din păcate pentru el echipa favorită a pierdut!

Liviu Dragnea contraatacă la Iaşi

În paralel cu summitul, liderii socialişti europeni se întâlnesc, pentru o discuţie informală, într-un hotel din Sibiu. Deşi se află în România, socialiştii europeni au refuzat să se întâlnească cu Liviu Dragnea şi cu Viorica Dăncilă, susţin surse politice pentru Adevărul. Supăraţi că au fost trădaţi chiar de propria familie politică, liderii PSD au organizat ieri un miting  la Iaşi. Liviu Dragneaera aşteptat la orele prânzului, în timp ce premierul Viorica Dăncilă nu participă. Dar în timp ce simpatizanţii PSD se adunau în Piaţa Unirii, zeci de protestatari s-au adunat în zona mitingului huiduind şi numindu-i pe ceilalţi slugi.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net