Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România se deschid rând pe rând, în aceste zile

Ultima actualizare:

    Târgul de la Sibiu se deschide vineri, 26 noiembrie
Târgul de la Sibiu se deschide vineri, 26 noiembrie

Ne mai desparte o lună de cea mai frumoasă sărbătoare a anului, însă deja au început pregătirile. Magazinele s-au umplut cu decorațiuni, iar târgurile de Crăciun își deschid, rând pe rând, porțile. Se organizează în București, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara, iar accesul se face pe baza certificatului verde. Copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin COVID.

Târguri de Crăciun în București

În Capitală se vor organiza două mari târguri de Crăciun: unul la sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei, și unul în Piața Universității.

„West Side Christmas Market”, în sectorul 6

Pentru cei cărora le-a fost dor să bea un vin fiert, să asculte colinde și să mănânce turtă dulce avem o veste bună: târgul organizat de Primăria Sectorului 6 se deschide chiar de joi, 25 noiembrie, de la ora 18.00, odată cu aprinderea beculețelor în sector. Vor avea bucuria să apese butonul șapte copii cu vârste între 7 și 14 ani, cu povești deosebite de viață, alături de primarul Ciprian Ciucu.


    Beculețele din sectorul 6 se aprind joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, odată cu deschiderea târgului de Crăciun
Beculețele din sectorul 6 se aprind joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, odată cu deschiderea târgului de Crăciun

„Toți bucureștenii sunt invitați să se bucure de atmosfera de basm pe care o creăm la prima ediție a „West Side Christmas Market”. Bradul natural, înalt de 8 metri, împodobit cu fulgi de nea, steluțe și leduri cu motive de sărbătoare va fi amplasat în ghiveci, în mijlocul târgului. Iar la finalul Sărbătorilor va fi replantat, alături de ceilalți brăduți care vor decora tabloul de poveste. Un Moș Crăciun, înalt de cinci metri, sosit cu sania lui va completa peisajul, alături de alte personaje fantastice. Iar ca bucuria să fie completă, cei mici vor putea face plimbări cu trenulețul și se vor da în carusel”, anunță reprezentații Primăriei Sectorului 6.

Punctul de atracție va fi însă patinoarul amenajat în cuva lacului, ce măsoară 1.000 mp. O oră de dat pe gheață va costa 10 lei, iar seria de două ore, 20 de lei. În weekend, tariful va fi de 25 lei. Cei care nu au patine le vor putea închiria cu 15 lei. Din peisajul de la ”West Side Christmas Market” nu vor lipsi vinul fiert, turta dulce, cozonacii, plăcintele și alte bucate tradiționale savuroase, pe care le veți găsi aburinde, la cele zece food truck-uri. De asemenea, 30 de căsuțe împodobite vor fi deschise pentru ca voi să vă găsiți inspirația pentru cele mai șic cadouri. Meșterii vin și ei cu noua colecție de globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente pentru brad.  

„West Side Christmas Market” va avea loc zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 12:00 – 20:00, iar intrarea este gratuită. Singura rugăminte este să aveți la voi certificatul verde.  

Bucharest Christmas Market, în Piața Universității


    Târgul de Crăciun de la Universitate se deschide vineri, 26 noiembrie
Târgul de Crăciun de la Universitate se deschide vineri, 26 noiembrie

O zi mai târziu, pe 26 noiembrie, se deschide Bucharest Christmas Market, târgul organizat de Primăria Generală în Piața Universității. Accesul este tot pe bază de certificat verde, dar și cu bilet. Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Vizitatorii vor avea parte de decorațiuni, vin fiert, castane coapte, plăcinte și ciocolată de casă, anunță organizatorii. Și acest târg va fi deschis tot până pe 26 decembrie.

Magie în centrul Sibiului

Tot vineri, 26 noiembrie, se va deschide Târgul de Crăciun de la Sibiu și va funcționa între orele 11.00 și 21.00 până pe 2 ianuarie. Față de anii trecuți, va fi organizat în interiorul unui perimetru închis, pentru a permite accesul numai persoanelor cu certificat verde COVID. Asta nu va umbri atmosfera sclipitoare a magicului târg. Moș Crăciun își dă zilnic întâlnire cu cei mici în căsuța lui amplasat în mijlocul Pieței Mari, tot aici revine gigantica roată panoramică, una din marile atracții ale târgului, iar patinoarul va fi funcțional pe toată durata evenimentului

Târgul de Crăciun din Oradea

Căsuțe cu bunătăți, dulciuri care ne amintesc de copilărie, colinde și decorațiuni desprinse parcă din basme ne așteaptă la târgul de Crăciun care se va organiza la Oradea, în perioada 3 decembrie – 2 ianuarie. Este organizat de Primăria Municipiului Oradea, iar intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Tot vineri, 26 noiembrie, se deschide și târgul organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați. 2.100 de persoane ar putea participa simultan în acest spațiu, eliberat tocmai pentru a permite distanțarea. „Nu va fi scenă, tocmai pentru a avea mai mult spațiu liber. Programul artistic va fi doar în zona bradului. Vom avea 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale, căsuța lui Moș Crăciun etc”, a anunțat primarul Emil Boc, conform Monitorul de Cluj. O roată panoramică este vedeta târgului din Cluj-Napoca, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Căsuțele de lemn sunt și ele gata, iar pe bradul înalt de 12 metri se pun ultimele globuri. Târgul va fi deschis până pe 31 decembrie. Intrarea este liberă și pe baza certificatului verde.


    Roata panoramică e aproape montată. Va fi atracția târgului din Cluj-Napoca
Roata panoramică e aproape montată. Va fi atracția târgului din Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun de la Timișoara

Organizat în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, târgul de la Timișoara va avea o configurație mai aparte. Se întinde din Piața Victoriei în Piața Libertății, pe str. Mărășești, str. Victor Vlad Delamarina și în parcarea Modex. „În ceea ce privește accesul, au fost definite trei zone: zona patinoarului din fața Operei Române + zona Modex (unde va fi un mic parc de distracție), Piața Libertății (unde sunt amplasate căsuțele) și zona de alimentație publică (de pe cele două străzi pietonale). Primele două vor fi delimitate și accesul se va face pe bază de certificat verde. În cea de-a treia, scanarea certificatelor se va face de către comercianți, care vor funcționa pe modelul teraselor/restaurantelor cu servire afară”, a declarat pentru tion.ro Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură Timișoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net