Cele mai ieftine 3 oraşe unde să evadezi în weekend, cu până la 250 de euro

Ultima actualizare:

    Planifică vacanţa cu cel puţin o lună mai devreme pentru a găsi bilete ieftine de avion!
Planifică vacanţa cu cel puţin o lună mai devreme pentru a găsi bilete ieftine de avion!

A venit brusc căldură şi eşti cu gândul tot la vacanţă. Cele 4 zile libere de 1 Mai abia ţi-au deschis apetitul. Mintea îţi fuge la plaje, soare, o bere rece şi relaxare cât cuprinde. Mai ales că, spre sfârşitul lunii, încă o sărbătoare religioasă – Rusaliile – îţi oferă alte câteva zile libere. Unde să mergi? Şi mai ales cu ce buget?

Click! a analizat pentru tine câteva destinaţii europene şi a făcut un top al city-break-urilor potrivite ţinând cont de câţiva factori: bilete ieftine de avion, ore de zbor, cazări ieftine şi cheltuieli necesare (mâncare, intrări obiective turistice, transport public). În toate aceste oraşe, două persoane se descurcă bine cu 500 de euro pentru un weekend.

Roma


    Ai ajuns la Roma? Nu rata Vaticanul!
Ai ajuns la Roma? Nu rata Vaticanul!

Șanse slabe să o dai în bară cu o călătorie la Roma, mai ales că poţi găsi bilete de avion de 60 de euro chiar şi dacă te hotărăşti cu câteva zile înainte. Companiile aeriene low-cost Wizz Air, Blue Air şi Ryanair au şi câte două zboruri pe zi. Şi ce poţi să faci după zborul de doar 2 ore? Site-ul momondo.ro te învaţă foarte bine: după ce te înfigi într-o felie de pizza, ia orașul la pas și pune-te pe fotografiat până ce bateria telefonului își dă demisia și se duce la culcare.

Dacă-ți pare un plan bun, nu te rezuma la Fontana di Trevi, oricum n-ai nicio șansă să o fotografiezi fără să-ți intre în cadru zecile de turişti. Verifică Fontana dei Quattro Fiumi (patru anotimpuri, mai precis), realizată în stil baroc și doldora de simbolism. Continuă cu Fontana della Naiadi (despre care umblă vorba c-ar fi cea mai frumoasă fântână modernă a Romei), dă fuga la Fontana del Moro și bea o binemeritată cafea lângă Fontana del Nettuno. Fă cumva să te prindă apusul pe Monte Pincio, la Castelul Sant’Angelo (bilet 13 euro) sau pe Dealul Gianicolo. Bineînţeles nu rata tot ce înseamnă Roma istorică: Coloseumul, Forul Roman, Dealul Palatin (bilet comun 12 euro), Piaţa Veneţia şi Comuna lui Traian evident.

Apoi încarcă-te spiritual în Piaţa San Pietro şi la Vatican. La câte ai de văzut şi de umblat e bine să ai un hotel cât mai aproape de obiectivele turistice, chiar dacă cele din centru sunt în clădiri vechi şi cu camere foarte mici. Poţi găsi un hotel de 3 stele aproape de Piaţa Veneţia la doar 200 de euro pentru 2 nopţi, dar aşteaptă-te la condiţii de 2 stele de fapt. Daca avionul şi cazarea te costă mai puţin ca-n alte oraşe, intrările la muzee şi trasnportul te vor costa mai mult. Aici ai şi multe de văzut! Biletul de la aeroport în oraş costă 8 euro, iar transportul în comun costă 1,5 euro pe călătorie.

Dacă pizza şi pastele din Roma nu sunt la fel de gustoase ca la Napoli, deşi preţurile sunt mai mari (un menu la restaurant te duce la 15 euro), cu îngheţata însă nu dai greş. Costă 2 euro cupa şi poţi mânca una delicioasă lângă Fontana di Trevi.

Malaga


    La Malagueta, celebra plajă din Malaga
La Malagueta, celebra plajă din Malaga

Luna mai este ideală pentru a vizita însoritul oraş din Sudul Spaniei, admirând plaja și sorbind tacticos o cafea în port. Trebuie să faci o baie pe celebra plajă La Malagueta şi să mănânci o frigăruie de sardine la gratar. Apoi, vizitează fortăreaţa Alcazaba (2,20 euro), catedrala (8 euro) şi muzeul Picasso (8 euro), cere un tapas cu pește sau fructe de mare la fiecare bere sau pahar generos de sangria, iar seara du-te într-un club de flamenco.

Şi dacă ai timp rezervă-ţi o zi pentru Gibraltar sau mergi pe spectaculosul El caminito del Rey (Drumul Regilor). Poți să zbori spre Malaga cu Wizz Air, Blue Air şi Ryanair din București, dar ai zboruri și din Cluj-Napoca sau Timișoara, conform momondo.ro.

Un bilet de avion te costă de la 350 de lei dacă îl achiziţionezi cu 2-3 luni înainte până la 600 de lei dacă-l cumperi din scurt. Un hotel bun, poziţionat central şi foarte ieftin, este Hotel Sur Malaga, un sejur de 2 nopţi pentru două persoane costă 130 de euro.

Câteva ponturi de la momondo.ro: cea mai ieftină zi a săptămânii pentru zbor este marți, cea mai scumpă este vineri, zborul durează 4 ore şi jumătate, cele de dimineaţa sunt mai scumpe cu 14 % decât cele de seara. Astfel, în total zborul şi cazarea te duc la circa 300 de euro pentru două persoane la care mai adaugi mâncarea şi intrările la obiective turistice, care nu sunt deloc scumpe. Un menu la restaurant costă 10 euro, la fast-food 7 euro, un suc 1,60 euro, o bere 2 euro, un cappuccino 1,40 euro, un bilet de transport 1,30 euro, biletul de la aeroport în oraş 5 euro.

Istanbul


    Istanbul, un oraş, două continente!
Istanbul, un oraş, două continente!

Cea mai ieftină lună pentru a zbura spre Istanbul este luna iulie. Un bilet dus-întors, zbor direct, costă 100 de euro, conform căutărilor noastre pe skyscanner.ro. Un studiu realizat de momondo.ro te mai învaţă câteva secrete: cea mai ieftină zi a săptămânii pentru un zbor sprea acest este vineri.

Cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a zbura este joi. Zborurile Bucureşti-Istanbul sunt cu aproximativ 9 % mai scumpe seara decât dimineața. În fiecare zi sunt zboruri directe între cele două oraşe, operate de: Tarom, Turkish Airlines și Pegasus Airlines.

Mâncarea este foarte ieftină. Conform aceluiaşi studiu, o persoană poate mânca la restaurant cu 4 euro, un cappuccino costă 1,75 euro, un meniu la fast food e 3,22 euro, o băutură răcoritoare 0,67 euro, iar un bilet de autobuz 0,52 euro, bineînţeles totul se plăteşte în lire turceşti. (1 euro – 5 lire, 1 liră – 0,9 lei). Cât despre cazare, sunt hoteluri pentru toate buzunarele: de la 7 euro patul pe noapte, la 70 de euro camera dublă la un hotel de 3 stele foarte bine cotat.

Per total, un city break cu zbor direct de o oră şi jumătate şi 2 nopţi de cazare costă pentru 2 persoane 350 de euro, la care se mai adaugă mesele şi intrările la obiectivele turistice. Şi ai ce vedea, mai ales în jumătatea europeană profund marcată de trecutul glorios otoman (Palatului Topkapi, lăcașului Hagia Sophia și Moscheea Albastră).

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net