Cele mai scumpe instrumente din lume, în concert la Ateneul Român

Ultima actualizare:

«Vara Magică devine un festival care reprezintă, prin nume, surprizele fiecăruia dintre programele proiectate la Ateneul Român în această vară: recitaluri, muzică de cameră și muzică simfonică. Pentru 14 august ne-am propus un concert unic, de muzică de cameră, cu unele dintre cele mai scumpe instrumente muzicale din lume, manevrate cu măiestrie de artiști români și străini. Oaspeții se remarcă printr-un repertoriu impresionant, recunoscut la nivel internațional», declară Dorin Ioniţă, directorul general al Lanto Communication, organizatorul festivalului Vara Magică.

Artiștii vor prezenta la Ateneul Român pe 14 august, la ora 19.00, un program muzical din creația de tinerețe a compozitorilor G. Rossini și Felix Mendelssohn și de maturitate a compozitorului german J. Brahms. Aceștia vor cânta la următoarele instrumente: Vioară Antonio Stradivarius - la care cântă Liviu Prunaru, creată în anul 1694 și evaluată în funcție de instrumentele licitate și create în aceeași perioadă la câteva milioane de dolari. Vioară Andreea Guarneri - deținută de Valentina Svyatlovskaya-Prunaru și evaluată, de asemenea, la câteva milioane de dolari.

Violoncel Lorenzo Ventapane - deținut de Marin Cazacu și evaluat la aproximativ 100.000 Euro

Viola Giuseppe Guadagnini - deținută de Dorin Marc și evaluată la aproximativ 100.000 Euro

La Ateneul Român programate și următoarele concerte:

12 august - Pentru prima dată în România, Orchestra Wiener Jeunesse din Austria cu o vechime de 25 de ani, va interpreta capodopere din creația marilor compozitori austrieci Gustav Mahler și Anton Bruckner. Turneele orchestrei au condus la participarea acesteia la festivaluri din Olanda, Germania, Italia, Franța, Serbia, Rusia și Turcia (Istanbul, concerte în 2000 și 2008). În iulie 1998, orchestra a participat la „Forumul Mondial al Muzicii de Tineret" din Moscova cu ocazia primelor Jocuri Mondiale Olimpice de Tineret unde a fost câștigătoarea Premiului I dintre alte zece orchestre din întreaga lume. În octombrie 2012, Orchestra Wiener Jeunesse a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare cu un concert la Viena Konzerthaus.

19 august - Ziua de naștere a lui George Enescu va fi marcată cu un concert special susținut de Romanian Sinfonietta Orchestra avându-l la pupitru pe maestrul Horia Andreescu. Orchestra Română de Tineret, alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 15 şi 21 ani, selectaţi la nivel naţional, a debutat în cadrul Festivalului Vară Magică din 2012 cu un succes extraordinar. Sub bagheta maestrului Horia Andreescu s-au remarcat tinerele talente aflate în plină dezvoltare.21 august - Festivalul Vara Magică se va încheia cu un concert extraordinar al Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei, o premieră în România. O bună parte din membrii orchestrei își fac studiile în importante centre universitare de profil din S.U.A., Anglia, Austria, Belgia, Finlanda, Rusia, Ucraina și România. În decursul a doi ani de existență orchestra a susținut 11 concerte în orașele Orhei, Cahul și Chișinău sub bagheta dirijorilor Petre Sbârcea (România), Mihail Secichin și Gabriel Bebeșelea (România).

Biletele se pot achiziționa online de pe bilete.ro și costa 50 Lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net