În Epoca de Aur, nu doar bancurile cu Nicolae Ceauşescu făceau furori în România. Glumele având drept subiect Uniunea Sovietică, “fratele mai mare de la Răsărit”, erau la fel de gustate în anii roşii. Iată câteva dintre bancurile cele mai reuşite.


La ora de geografie profesoara întreabă: “Cu cine se învecinează Uniunea Sovietică?” Bulă, care ridicase primul mâna, răspunde sigur pe el: “Uniunea Sovietică se învecinează cu cine vrea ea”.  

 

Întrebare pentru Radio Erevan: “E adevărat că în Uniunea Sovietică cresc porumbii mari cât stâlpii de telegraf?” Răspuns: “Da, e adevărat, dar tot atât de rari”.

 

Trupele sovietice părăsesc Afganistanul. Soldaţii sunt fericiţi că se întorc acasă, numai caporalul Ivan Ivanovici făcu cerere să rămână în continuare la Kabul. “Bravo caporal!”, zice generalul. “Voi cere să fii decorat şi avansat pentru devotamentul tău pentru patria-mamă. De unde eşti de loc, caporale?” “Din Cernobîl, tovarăşe general”. (Folclor umoristic internetist – vol. XI – cules de Florentin Smarandache)

 

Citeşte mai multe bancuri cu URSS pe adevarul.ro!

 

 
 
Loading...