Celebrul bucătar Adi Hădean gătește pentru medici și bătrâni singuri

Ultima actualizare:

    Adi Hădean gătește zilnic pentru medici și bătrâni
Adi Hădean gătește zilnic pentru medici și bătrâni

În aceste vremuri de criză toată lumea ajută cum poate. Iar celebrul bucătar Adi Hădean face ce se pricepe cel mai bine: gătește pentru medici și bătrâni singuri, în fiecare zi. Echipați corespunzător, voluntarii duc prânzul la spitale și la casele celor neajutorați.

De patru zile, în bucătăria lui Adi Hădean toată lumea muncește. Toacă ceapă, morcovi și alte legume pentru ca supa să fie delicioasă. Lasă primul fel și trec la al doilea.

Asta se întâmplă din 1 aprilie, ziua în care a fost demarat proiectul ”Solidar Social”, o acțiune umanitară demarată de Asociația Adi Hădean cu sprijinul Primăriei Sectorului 6.

1.200 de porții de mâncare merg zilnic la medici și bătrânii singuri

Totul se întâmplă la Cantina Socială Crângași, pusă la dispoziție vedetei culinare de către autoritățile locale.

Adi Hădean este echipat corespunzător cu mască și mănuși atunci când pregătește preparatele
Adi Hădean este echipat corespunzător cu mască și mănuși atunci când pregătește preparatele

Alături de alți zeci de bucătari voluntari, Adi pregătește 1.200 de morții de mâncare, un prânz cald, care ajunge zilnic la cadrele medicale de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, de la Spitalul Colentina, dar și la vârstnicii singuri, care nu se pot deplasa și sunt înregistrați în bazele DGASPC sector 6.

Adi Hădean:”Nu stăm pe margine, ci încercăm să ajutăm prin ceea ce știm să facem mai bine”

„Solidar Social a început din nevoie. Este nevoie de o mare solidaritate socială în perioada aceasta în care țara nostră este pusă la mare încercare. Noi am ales să reacționăm așa. Nu stăm pe margine, ci încercăm să ajutăm prin ceea ce știm să facem mai bine: să hrănim oamenii. De data asta este vorba de oamenii care au nevoie cel mai mult de o masă caldă pe zi: medicii, personalul medical din spitalele COVID-19 și persoanele vârstnice aflate în izolare și care sunt în imposibilitatea de a-și asigura singure o masă caldă zilnică. Eu si echipa mea avem nevoie de contribuția tuturor în crearea unor mecanisme care să funcționeze perfect, pentru că aici nu este loc de jumătăți de măsură. Să faci 1.200 de porții de mâncare nu este lucru ușor, avem deja parteneri care ne susțin enorm și încercăm să atragem mulți alții pentru orice pot ajuta: alimente, donații în bani, materiale logistică, materiale de protecție, voluntariat ”, a spus chef Adi Hădean.

Produsele alimentare sunt donate

În acest moment, sute de produse alimentare sunt donate de către companii. Macromex furnizează o mare parte din ingredientele necesare, dar se cumpără și din donațiile primite de la persoane fizice.

Livrarea este asigurată cu mașinile oferite de compania Autonom  și respectă toate protocoalele de siguranță, după cum ne asigură Adi.

Cei care livrează mâncarea către medici și bătrâni au echipament complet de protecție
Cei care livrează mâncarea către medici și bătrâni au echipament complet de protecție

Bucătarii poartă mască și mănuși, iar livratorii au echipament complet de protecție. Pe termen lung, Asociația Adi Hădean își propune să dezvolte acest proiect umanitar la nivelul întregii țări, să atragă participarea cât mai multor voluntari și companii, oferind  astfel alinare prin mâncare celor care au nevoie.

Și tu te poți alătura echipei dacă ești bucătar de calificat și restaurantul la care lucrai e închis sau dacă ai permis și vrei să ajuți la livrarea mâncării. Poți dona alimente, materiale sanitare sau bani. Scrie la ajut@activsocial.ro și vei primi toate informațiile de care ai nevoie.

Un restaurant s-a transformat în bucătărie comunitară

De asemenea, Restaurantul Kané - New Romanian Cuisine a devenit temporar bucătărie comunitară. Bucătarii de aici gătesc pentru vârstncii singuri din București și pentru medicii și asistentele de la spitalele „Marius Nasta”, ”Victor Babeș”, ”Alexandru Trestioreanu” și Floreasca. 

Restaurantul Kané - New Romanian Cuisine a devenit temporar bucătărie comunitară
Restaurantul Kané - New Romanian Cuisine a devenit temporar bucătărie comunitară

6.000 de meniuri vor fi preparate, timp de o lună, în cadrul inițiativei ”Acum”, demarată de Kaufland.

Marele lanț de magazine oferă alimentele necesare pentru mesele calde.

Livrările către bătrăni se realizează de către voluntari de la Asociația Studenților în Construcții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net