Centru pentru transplant de inimă la copii, deschis în iunie la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Ultima actualizare:

    Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, prof. dr. Dan Enescu, spune că deja există o echipă pregătită în Israel pentru transplant cardiac la copii
Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, prof. dr. Dan Enescu, spune că deja există o echipă pregătită în Israel pentru transplant cardiac la copii

Spitalul de Urgenţă „Grigore Alexandrescu” din Capitală va avea, în acest an, un centru de excelenţă în transplantul cadiac pentru copii, a anunțat miercuri managerul unității, prof. dr. Dan Enescu. Centrul va fi deschis în iunie.

„Ar fi nedrept să spun că, imediat ce vor deschide Centrul de excelenţă în cardiologie, vom începe transplantul de cord la copii. Sunt operaţii complicate, pe care le vom realiza cu echipe de la Târgu Mureş şi din Israel. În prezent, avem deja o echipă care s-a pregătit în Israel, formată dintr-un chirurg, doi cardiologi şi pompist, care menţine cordul în funcţiune, un medic de terapie intensivă, foarte important pentru a menţine în viaţă pacientul, pe tot parcursul operaţiei, dar şi 11 asistente. Până la sfârşitul anului, va fi pregătită o altă echipă, astfel încât să avem 14 doctori şi 69 de asistente”, a spus prof. Enescu.

Potrivit managerului, în fiecare an, la nivel naţional, sunt înregistrate 1.000 de cazuri noi de malformaţii cardiace, din care doar jumătate pot fi rezolvate în instituţiile de stat, transmite Mediafax.

Dan Enescu a precizat că nucleul de transplant cardiac pentru copii şi-ar putea începe activitatea în toamnă, când vor veni în ţară primele echipe de chirurgi din Israel, alte echipe urmând să sosească din Statele Unite ale Americii, anul viitor.

Centrul de excelenţă în tratarea copiilor cu probleme cadiace a fost realizat cu ajutorul Primăriei Sectorului 1, care a alocat 16,3 milioane de lei, al Ministerului Sănătăţii, care a dat aproape 30 de milioane de lei pentru aparatură şi al Rotary International District 2241 România şi Republica Moldova.

În prezent, clădirea centrului este aproape gata, urmând să fie adusă şi montată aparatura medicală. Atunci când va fi deschis, cel mai târziu în iunie, în centru va lucra prima echipă medicală pregătită în clinica Wolfson din Israel.

Miercuri a fost lansată şi campania „Salvaţi inima unui copil”, care are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru continuarea pregătirii medicilor români la Târgu Mureş şi în Israel. În cadrul campaniei a fost lansat şi un număr de sms - 8837 -, pentru donaţii, de unde se speră că vor fi colectaţi 40.000 de euro.

Din sponsorizări, până acum au fost strânşi 60.000 de euro, care sunt folosiţi pentru Centrul de excelenţă în tratarea copiilor cu probleme cardiace de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net