Dezastru! Primarul din Slobozia, Adrian Mocioniu, care trage un semnal de alarmă în privinţa situaţiei din Ialomiţa. Centrul de carantină de la Amara este un focar de infecţie, potrivit edilului.


Acesta dezvăluie că persoanele aflate în carantină nu respectă măsurile impuse de autorităţi, punând astfel în pericol şi alți oameni. „Pentru că situaţia epidemiologică este una foarte serioasă, deja avem două cazuri de infecţie cu coronavirus în judeţ, doresc să atrag atenţia în legătură cu centrul de carantină”, spune Mocioniu pentru adevarul.ro.

“Sunt informaţii că oamenii nu stau în izolare. Acolo este o tabără şcolară şi sunt căsuţe în care oamenii au fost cazaţi. Dar se deplasează de la o căsuţă la alta, iau contact unii cu alţii, deşi acest lucru este interzis. Este o situaţie gravă. Noi ne-am oferit sprijinul pentru a detaşa personal medical acolo, însă Direcţia de Sănătate Publică trebuie să ne dea asigurări că oamenii vor fi protejaţi. Adică să aibă echipamente corespunzătoare şi tot ce le trebuie. În centrul de carantină sunt acum aproximativ 20 de persoane. Personalul medical care va merge acolo va face operaţiuni medicale simple, le va măsura temperatura, le va duce de mâncare şi va supraveghea să fie respectate toate condiţiile. Aceştia vor ajunge acolo doar în condiţii de maximă siguranţă“, detaliază edilul.
Adrian Mocioniu este și şeful Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă. „Am început dezinfecţia străzilor, parcurilor şi a tuturor locurilor publice. Avem echipamente, biocide şi tot ce este necesar. Dar atâta timp cât oamenii nu înţeleg, nu sunt responsabili, eforturile autorităţilor sunt în zadar. Din experienţa mea ca medic veterinar, ştiu că nu e de glumă cu aceste îmbolnăviri”, încheie el.

 
 
Loading...