Cercetari chimice în alte două imobile din Timişoara după ce numărul pacienţilor internaţi a ajuns la 17

Ultima actualizare:

    Cercetările continuă la TimşoaraFoto: opiniatimisoarei.ro
Cercetările continuă la TimşoaraFoto: opiniatimisoarei.ro

Se extind cercetările la Timişoara după ce doi copii şi mama unuia dintre ei au murit în urma dezinsecţiei care a fost făcută în blocul în care locuiau. Alte două imobile sunt în prezent verificate. Este vorba despre un restaurant şi un club din Timişoara. Localurile au fost închise şi vor fi cercetate amănunţit. Şi cele 200 de apartamente ale blocului morţii au fost evacuate, iar 40 de locatari au fost supuşi analizelor medicale. 17 dintre ei au rămas internaţi.

Continuă verificările în alte două imobile din Timișoara unde s-au executat recent operațiuni ample de dezinsecție și deratizare, precum cea din blocul de pe stradă Mioriței din Complexul Studențesc, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit, iar alți 3 copii și 3 adulți au ajuns internați în spital, cu dureri de cap, de burtă și vărsături, scrie opiniatimisoarei.ro.

Deocamdată nu a fost stabilită vreo legătură clară între deratizarea făcută și intoxicarile ce ar fi putut provoca cele trei decese și șase îmbolnăviri, însă polițiștii și echipa CBRN (de cercetare chimică, bacteriologică, radiologica și nucleară) verifică imobilul unde funcţiona Club 30, din plin centrul Timișoarei, în Piață Victoriei, și Restaurantul Papa Sam din Centrul Comercial Euro. Cele două localurile sunt în prezent închise și vor fi cercetate amănunțit.

Locatarii blocului morţii, izolaţi la internatul Liceului Silvic

Luni la orele prânzului, cele 200 de apartamente din blocul de pe stradă Mioriței 8, unde au avut loc tragediile, au fost evacuate. 40 de oameni care erau în locuințe au fost preluați de medici și duși la analize amănunțite, 17 dintre ei au rămas internaţi.

Până la elucidarea cauzelor care au dus la tregadie aceștia ar putea fi ținuți izolați la internatul liceului Silvic de la Pădurea Verde.

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit, în ultimele zile, la Timișoara. Inițial, s-a crezul că primul copil, un bebeluș de numai 10 zile, ce și-a pierdut viață s-ar fi înecat cu lapte, însă în momentul în care 15 apeluri au fost primite la 112 de la aceeași adresă, medicii au anunțat poliția. Autoritățile au convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și au început verificările în blocul cu pricina. 

Echipele de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară fac verificări amănunțite în blocul de garsoniere în care s-au petrecut tragediile.

Aici, în cursul săptămânii trecute s-a făcut o amplă operațiune de dezinsecție și deratizare. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citeşte şi:

Fetiță de patru ani, intoxicată cu marijuana. Ce a mâncat

UPDATE. Intoxicați cu clor la ștrandul din Drumul Taberei. 7 copii și doi adulți, de urgență la spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net