Cere 40.000 € fiindcă l-au scos din valuri

Ultima actualizare:

    Silviu Radu Luncan a fost adus la mal, cu forţa, de câţiva turiştiFoto: Captură video Antena 1
Silviu Radu Luncan a fost adus la mal, cu forţa, de câţiva turiştiFoto: Captură video Antena 1

Facerea de bine te aduce în instanţă! Un turist scos anul trecut din valurile învolburate ale Mării Negre, când era arborat steagul roşu pe plajă, i-a dat în judecată pe salvamari. Persoana adusă la mal fără voia ei cere daune de 40.000 de euro.

Un avocat din Bucureşti, Silviu Radu Luncan (60 de ani), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local. Aceştia l-au scos din apă în vara lui 2016, într-o zi în care era steagul roşu, semn că înotul este interzis. Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar bucureşteanul s-a adresat instanţei cu contestaţie, astfel că dosarul se va judeca pe 13 iunie, la Judecătoria Mangalia. Silviu Radu Luncan îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local - de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, el le cere câte 10.000 € daune.Incidentul s-a produs pe 22 august 2016, pe o plajă din Mangalia, scrie adevarul.ro. În acea zi, marea a fost agitată, iar şase persoane s-au înecat, înghiţite de valurile furioase. Avocatul a intrat în apă pentru a-şi face “baia zilnică de două ore în mare“, potrivit propriei declaraţii. Deşi era steag roşu, omul afirmă că nu depăşea geamandura. Mai mult, Luncan susţine că este un înotător experimentat, care a participat în trecut la mai multe campionate. Acestea ar fi fost motivele pentru care a refuzat să iasă din apă când cei trei salvamari i-au cerut să vină la mal.„Toţi au ieşit, doar domnul Luncan a refuzat categoric. Nu ştiam atunci nici cum îl cheamă, nici calitatea dânsului. Au intrat trei salvamari după el, i-a înjurat, i-a împins, băieţii s-au lăsat păgubaşi”, îşi aminteşte Manuela Dogaru, poliţist local. “El susţinea că şi-a plătit concediul şi că nu-l interesează nimic. Vreo oră s-au chinuit salvamarii, după care au intrat câţiva turişti de pe plajă, l-au luat şi l-au adus la mal. A fost încătuşat de un coleg de-al meu, pentru că era recalcitrant“, adaugă Dogaru.Salvamar pe plajele din Mangalia de şase ani, Şerban Grigore este unul dintre cei acuzaţi de purtare abuzivă: „Noi eram prinşi într-o altă intervenţie, era un bărbat pe plajă pe care-l resuscitau cei de la SMURD. În timpul acela, avocatul era singurul în apă. Ne-am dus să-l scoatem, dar n-am reuşit. Au venit nişte voluntari şi ei l-au scos. Noi nu am pus mâna pe el. Spunea să-l lăsăm să-şi termine baia, că va ieşi el. I-am spus că nu este voie, marea fiind periculoasă. După acest moment, noi ne-am văzut de căutările noastre. Era un copil dispărut în valuri. După un an ne-am trezit chemaţi la Parchet“.

Click! spune

Cei trei salvamari, Şerban Grigore, Alexandru Soare şi Iulian Vasile Tarciuc, precum şi poliţistul local Manuela Dogaru, susţin că avocatul i-a înjurat şi i-a ameninţat. Avocatul spune că salvamarii l-au înjurat şi chiar că i-ar fi aplicat câteva lovituri la spate şi la picioare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net