Sorana este elevă în clasa a treia, iar povestea ei cu siguranţă topeşte şi cele mai îngheţate inimi. Copilul frumos, cu un zâmbet care te cucereşte din prima clipă în care o vezi, îndură frigul cumplit, într-un pasaj din centrul Sibiului, cu o chitară în braţe, pentru a strânge bani să-şi ia mâncare şi caiete. Asta, pentru că mama ei nu lucrează, iar singurul lor venit constă în ajutorul social, de 200 de lei, şi alocaţia de 40 de lei a fetiţei.


La şcoală îmi place româna şi matematica. Cânt aici că vreau să-mi fac bănuţi pentru şcoală, vreau să-mi iau două caiete speciale care costă 70 de lei. Am învăţat singură să cânt la chitara pe care am primit-o de la o prietenă", povesteşte Sorana. Fetiţa şi mama ei stau într-o locuinţă socială, primită de la Primărie, pentru care plătesc chirie 25 de lei pe lună.

Camera de doar 16 metri pătraţi arată cumplit, nu are nici măcar un dulap ca lumea, iar baia este undeva în curte. Cu toate că are parte de condiţii extrem de grele acasă şi îndură zilnic frigul pe străzi, Sorana are rezultate bune la şcoală şi visează să se facă doctoriţă.

Sorana locuieşte cu părinţii într-o cameră de 16 mp

CLIIMA20131124_0085_1.jpg

În ciuda situaţiei financiare precare, fetiţa are numai calificative bune

"Colegii mei râd de mine pentru că vând iconiţe sau cânt la chitară"

„Când o să fiu mare vreau să mă fac doctoriţă, că îmi place să fac injecţii şi să scriu reţete şi să consult. Colegii mei râd de mine pentru că vând iconiţe sau cânt la chitară", spune fetiţa.

În ciuda situaţiei financiare precare, fetiţa are numai calificative bune

CLIIMA20131124_0086_1.jpg

În ciuda situaţiei financiare precare, fetiţa are numai calificative bune

Cel mai mare vis al ei este ca anul ăsta, de Sărbători, să aibă bradul pe care nu l-a avut niciodată.

„Visez să am o păpuşă Barbie şi un pom de Crăciun. La noi sărbătorile sunt ca o zi normală, îmi doresc mult un brăduţ, să pun beteală, luminiţe, de toate pe el, şi bomboane, şi după aceea, dacă nu le mănâncă Moş Crăciun le mănânc eu", spune Sorana cu glasul înecat de lacrimi. 

 
 
Loading...