Certificatul digital Covid ar putea deveni obligatoriu la nunți și botezuri

Ultima actualizare:

    Certificatul digital Covid ar putea deveni biletul obligatoriu cu care vom putea participa la evenimente publice dar și private
Certificatul digital Covid ar putea deveni biletul obligatoriu cu care vom putea participa la evenimente publice dar și private

În contextul exploziei numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, autoritățile iau în calcul impunerea obligativității certificatului digital pentru toți cei care vor să participe la nunți, botezuri sau orice alte evenimente sau activități publice. O măsură firească, normală, de bun simț într-un moment în care în România marți, 14 septembrie, s-au înregistrat aproape 4000 de noi infectări cu varianta Delta.

Potrivit unor surse guvernamentale, dacă vrem să participăm la o nuntă, la un botez, la un eveniment cultural sau eveniment sportiv sau chiar și atunci când mergem la sala de sport am putea fi obligați, la intrare, să prezentăm acest certificat digital, adică să demonstrăm că fie am fost vaccinați , fie avem un test PCR negativ, fie am trecut prin boală în ultimele șase luni.

O astfel de propunere există și în cazul unei vizite la muzeu sau dacă vrem să mergem la teatru, la film sau chiar și la centrele comerciale, însă nu s-a luat încă o decizie, pentru că se așteaptă să vadă cum evoluează datele statistice în privința pandemiei.

Ce trebuie să știm este faptul că acest certificat digital ar urma să devină obligatoriu doar în localitățile în care rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori, adică fostul scenariu roșu în care, în prezent, legislația din România interzice orice tip de eveniment cultural sau de divertisment. Ca atare autoritățile vor să găsească și o soluție pentru ca economia să nu mai fie blocată la fel cum am văzut anul trecut. 

Toate aceste propuneri ar urma să fie analizate în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care va avea loc  joi, urmând a fi validate toate deciziile și într-o ședință de guvern. În prezent peste 100 de localități au intrat deja sub rata de incidență de peste 3 la mia de locuitori, scriu Știrile ProTv.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net