Chiliman mută primăria din clădirea de sticlă în vechiul sediu din Banu Manta

Ultima actualizare:

    Din primăvară funcţionarii Primăriei sectorului 1 vor munci în vechiul sediu
Din primăvară funcţionarii Primăriei sectorului 1 vor munci în vechiul sediu

După cinci ani în care activitatea Primăriei Sectorului 1 s-a desfăşurat într-o clădire de sticlă de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, edilul Andrei Chiliman a luat decizia să mute întregul aparat administrativ în vechiul sediu, de pe Bd. Banu Manta. Aflaţi mai jos când va avea loc mutarea şi care sunt motivele.

Vechiul sediu al Primăriei Sectorului 1 a intrat în lucrări de consilidare şi restaurare în anul 2007. În aprilie 2009, însă, şantierul deschis aici a impus mutarea aparatului administrativ. Acest lucru s-a întâmplat la 5 aprilie, când sediul a fost mutat pe Şos. Bucureşti-Ploieşti. Colac peste pupăză, la 4 septembrie 2009 clădirea veche a luat foc din motive necunoscute. La vreme respectivă se vorbea de un scurt-circuit cauzat de o neglijenţă a muncitorilor care lucrau la reabilitarea acoperişului.

În septembrie 2009 acoperişul clădirii din Banu Manta a fost mistuit de un incendiu
În septembrie 2009 acoperişul clădirii din Banu Manta a fost mistuit de un incendiu

La începutul anului viitor, funcţionarii primăriei se întorc în vechiul sediu datorită finalizării lucrărilor de restaurare şi consolidare.

În februarie sau martie vom începe să ne mutăm înapoi în sediul primăriei de pe Bd. Banu Manta, care în momentul de faţă este în refuncţionalizare. Consolidarea clădirii s-a făcut cu circa 40 cm de beton armat prin interior, iar toate utilităţile din interior au trebuit să fie demontate. Acum se lucrează la reinstalarea lor, în aşa fel încât clădirea să devină funcţională cât mai repede. Este o treabă care mai durează patru, cinci luni, după estimările noastre”, a spus Chiliman într-o conferinţă de presă. Edilul a arătat că lucrările, care au costat 20 de milioane de lei, au fost complicate şi întârziate din motive motive care nu ţin de Primăria Sectorului 1.

“Lucrările au început în 2007, au fost întrerupte în 2011, nejustificat, după părerea mea, de Ministerul Dezvoltării, ce a avut această lucrare în coordonare şi refuncţionalizarea a trebuit să o preluăm noi pe bugetul nostru, însă, cum a fost contestată licitaţia, doi ani a trebuit să aşteptăm o soluţie a instanţei. Firma câştigătoare a licitaţiei a câştigat şi în instanţă alături de noi, ceea ce înseamnă că licitaţia a fost corectă”, a afirmat edilul.

Din cauza lucrărilor de modernizare a vechiului sediu, Primăria Sectorului 1 a fost nevoită să plătească, până acum, peste 5 milioane de euro din banii contribuabililor pentru a-şi putea continua activitatea.

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net