Egiptul, țara unde românii se bucură de vară. Cât te costă vacanța la plajă, în Hurghada

Ultima actualizare:

    În stațiunea Hurghada, din Egipt, e vreme de plajă și de bălăcealăFotografii: Andreea Dancu
În stațiunea Hurghada, din Egipt, e vreme de plajă și de bălăcealăFotografii: Andreea Dancu

Te-ai săturat de iarnă și visezi la soare, plajă și bălăceală? Vara este la doar trei ore distanță de România! Mai exact, în Egipt, locul plin de legende, dar și de distracție ca în toiul sezonului estival. Click! îți spune cât te costă o vacanță în Hurghada cu mult bronz și excursii pe tărâmul faraonilor.

Suntem în februarie, ultima lună de iarnă, când totul este înghețat. Tremurăm la temperaturi cu minus în termometre, iar singura vacanță de sezon este la schi.

Dar, nici plaja și soarele fierbinte nu sunt departe. La doar trei ore distanță cu avionul de România, dai de vară. De cum aterizezi pe aeroportul Hurghada, din Egipt, ești întâmpinat de razele calde, iar totul este verde în jurul tău. Palmierii stau semeți în fața ta, arbuștii plini cu flori îți mângâie privirea, în timp ce ciripitul păsărilor parcă îți urează bine ai venit.


    Palmierii sunt nelipsiți din peisaj
Palmierii sunt nelipsiți din peisaj

E clar, ai ajuns pe un alt târâm: cel al distracțiilor estivale, cu temperaturi ce pot ajunge în această perioadă și la 30 de grade Celsius, iar apa mării la 24 de grade.

Egiptul este cea mai ieftină destinație de plajă pusă la bătaie de agențiile de turism.

Cât costă vacanța în stațiunea egipteană Hurghada

Christian Tour, cel mai mare tour operator din România, vinde vacanțele la prețuri cu 50% mai mici față de anii precedenți.


    Printre străini se află și turiști egipteni, care sunt extrem de prietenoși
Printre străini se află și turiști egipteni, care sunt extrem de prietenoși

În această perioadă, o vacanţă de 10 zile, pentru două persoane, la un resort de 5 stele porneşte de la 929 de euro și ajunge la 1.581 de euro.

Pachetul include zbor cu charter din Bucureşti și Cluj, cazare cu all inclusive, transfer de la și către aeroport, asistență în limba română. Important este că la întoarcere nu ești nevoit să stai în carantină 14 zile, pentru că Egiptul nu se află pe lista statelor galbene, având cazuri puține de infectare cu coronavirus.

Care sunt cele mai solicitate hoteluri din Hurghada

În Hurghada sunt 127 de hoteluri, în special de 4 şi 5 stele, dar, printre cele mai solicitate se numără Desert Rose, Tropitel și Steigenberger Aldau Beach Hotel, unde luxul este la el acasă.


    Turiștii se bucură de piscinele încălzite și soarele cald
Turiștii se bucură de piscinele încălzite și soarele cald

Cele trei oferă servicii gratuite copiilor de până la 13 ani. În plus, Steigenberger are un resort cu trei hoteluri, pentru toate categoriile: Aqua Magic, destinat famiilor cu copii, Aldau Beach Hotel, care este mixt, și Pure Lifestyle, gândit doar pentru adulți.

Au piscine cu apă încălzită, grădini de o frumusețe rar întâlnită, centre SPA, plaje la Marea Roșie dotate cu baruri, terenuri de sport, iar mâncarea este diversificată.


    Șezlongurile sunt dezinfectate după fiecare turist
Șezlongurile sunt dezinfectate după fiecare turist

În plus, angajații sunt extrem de serviabili, au grijă să respecte regulile din pandemie, mesele și șezlongurile sunt dezinfectate după fiecare turist, iar în camere prosoapele, fructele, tacâmurile și telecomanda vin sigilate în plastic.

Turiștii străini, primiți în Egipt cu test PCR negativ

Nimeni nu intră în Egipt fără test Covid-19 negativ. Acesta este verificat încă de pe treptele avionului, iar cine nu-l are este testat în aeroport. Costă 30 de dolari și se dă rezultatul în 24 de ore.

În tot acest timp, turistul nu are voie să părăsească camera de hotel. În cazul în care este pozitiv, își petrece sejurul în carantină, în niște camere special amenajate pentru persoanele infectate. Hotelierii vor avea grijă ca bolnavii să primească asistența medicală cuvenită.


    Doar plajele din resorturi sunt deschise în Egipt
Doar plajele din resorturi sunt deschise în Egipt

În prezent, aproximativ 35% din capacitatea resorturilor este ocupată. Și asta din cauza faptului că multe state din Europa sunt închise de pandemie.

Cei mai mulți turiști sunt din Cehia, Polonia, Rusia, România, Ucraina, Serbia și Ungaria, dar și din Egipt, localnicii fiind preponderenți. 

Înainte de criza sanitară, circa 15 milioane de turişti veneau anual în Egipt, iar în ultimele patru luni din 2020, după ridicarea restricţiilor impuse, doar 350.000. Astfel că s-au pierdut 50 de miliarde de dolari. 

Moneda în care îți faci cumpărăturile în Egipt

În Egipt, moneda națională este lira egipteană, dar comercianții primesc atât dolari, cât și euro. Important este că totul se negociază la ei.

Le place să se tocmească cu tine, astfel că ori de câte ori intri într-un magazin sunt șanse mari să primești reduceri de până la 50%, ești servit cu ceai, cel de Hibiscus este des întâlnit, și pleci cu sacoșa plină, dar și cu zâmbetul pe buze. Să nu te uimească faptul că mulți dintre ei te vor întâmpina cu ceva cuvinte în limba română.

Excursiile pe care nu le poți rata în Egipt

Excursiile sunt opționale și te poți adresa pentru ele agenției Regency, partenerul Christian Tour în Egipt. Dar ca să-ți faci o idee o plimbare de o zi cu yahtul pe Marea Roșie costă între 45 și 60 de euro de persoană.


    Excursia pe Marea Roșie este de vis
Excursia pe Marea Roșie este de vis

Include masa, plajă pe una dintre faimoasele insule Paradise sau Orange, dat cu banana sau cu fotoliul gonflabil în mijlocul mării, înotat cu delfinii, dar și snorkeling. Peștii multicolori, coralii și alte vietăți marine îți vor bucura privirea.

De asemenea, nu poți rata vizita la Luxor, mormintele faraonilor din Valea Regilor, Templul Karnak, cel mai mare edificiu cu destinație religioasă construit vreodată, aflat pe lista UNESCO, fabrica de alabastru, atelierul-magazin unde se face papirusul și nici plimbarea pe Nil.


    Valea Regilor, un obiectiv turistic pe care nu-l poți rata
Valea Regilor, un obiectiv turistic pe care nu-l poți rata

Pe lângă faptul că este cel mai mare fluviu din nord-estul Africii, este și sursa de viață a egiptenilor. Cu ajutorul apei scoase din Nil, aceștia reușesc să facă agricultură și să-i dea viață deșertului, care cuprinde 90% din țara unde trăiesc 100 de milioane de suflete. 


    Turiștii sunt plimbați pe Nil cu vaporașe decorate în stil oriental
Turiștii sunt plimbați pe Nil cu vaporașe decorate în stil oriental

Piramidele din Giza, considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, sunt alte atracții de bifat dacă ajungi în Egipt. Se află la 18 km de Cairo, iar avionul este cea mai rapidă soluție de transport. Din Sharm el-Sheikh faci doar 38 de minute.

Animawings te duce direct la Hurghada

Acum, Christian Tour operează câte două zboruri charter, cu Animawings, către Egipt şi Zanzibar, unul din Bucureşti şi un unul din Cluj Napoca. Dar, în funcţie de cerere, urmează să suplimenteze cursele din mai toate mare orașe.

Din martie, compania va opera şi zboruri directe către stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh. La sfârşitul anului, liderul pe piața de turism din România, va lansa zboruri charter spre Kenya şi Thailanda.

Marius Berca: ”Turismul abia în 2022 va ajunge la nivelul din 2019”

În plus, turoperatorul a deschis un magazin, Yuga, o firmă de curierat, Memex, pentru a compensa pierderile din turism până la repornirea integrală a sectorului.


    Marius Berca, managerul operațional de la Christian Tour, în conferința de presă organizată în Egipt, alături de partenerii agenției Regency
Marius Berca, managerul operațional de la Christian Tour, în conferința de presă organizată în Egipt, alături de partenerii agenției Regency

”După pandemie am închis 13 sedii, e normal să salvezi business-ul. 2020 pentru noi a însemnat o pierdere de 80%. Pandemia ne-a întors pe noi cu zece ani în urmă, am încheiat 2020 cu cifra de afaceri de acum zece ani. Părerea mea este că turismul abia în 2022 va ajunge la nivelul din 2019, care a fost un an bun pentru toate domeniile. Dar noi aveam nişte proiecte în desfăşurare pe care le lăsam să se deruleze, dar în momentul în care a venit pandemia, le-am accelerat şi le-am pornit. Am inaugurat magazinul fizic Yuga în Auchan Titan şi pe cel online, dar şi o firmă de curierat care se numeşte Memex, specializată pe livrarea de colete, numai din dorinţa de a suplini cumva pierderile până reporneşte integral turismul. În acest moment, agenţiile de turism trăiesc doar din resursele proprii pe care le au. Turismul nu a fost susţinut cu nimic”, a declarat Marius Berca, manager operațional la Christian Tour.

Pe de altă parte, cei de la agenția Recency spun că autoritățile egiptene s-au implicat foarte mult pentru a ajuta turismul, în condițiile în care acest sector reprezintă 14% din PIB.


    Resorturile din Egipt, de la Marea Roșie, sunt atractive
Resorturile din Egipt, de la Marea Roșie, sunt atractive

Le-au garantat investitorilor creditele la bănci, ba chiar, vor investi în următorii ani 32 de miliarde de dolari pentru construirea unor stațiuni noi, dar și pentru dezvoltarea celor existente.

Vor fi ridicate hoteluri de lux, dar se vor băga bani și în infrastructura rutieră. Toate stațiunile de la Marea Roșie, care are apa cea mai caldă și mai sărată din lume, vor fi conectate cu un tren rapid, pentru ca turiștii să se poată bucura de tot litoralul aflat pe coasta Africii de Nord.  

Citește și: 

Ai vacanţă ieftină la all inclusive în Tunisia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net