A cincea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech va sosi în România luni. Câte doze au fost alocate

Ultima actualizare:

    A cincea tranșă de vaccin anti-coronavirus va sosi luni, 18 ianuarie, în România Sursă foto: Shutterstock
A cincea tranșă de vaccin anti-coronavirus va sosi luni, 18 ianuarie, în România Sursă foto: Shutterstock

Luni va sosi în România a cincea tranșă de vaccin de la Pfizer/BioNTech - 87.750 doze -, au anunțat duminică autoritățile.

Conform comitetului național de coordonare a vaccinării, dozele de vaccin vor fi aduse pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, iar transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Livrările de vaccin Pfizer către UE au fost amânate pentru "3-4 săptămâni”, a anunțat vineri guvernul german, care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Însă, în ciuda unei încetiniri a producției vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTech preconizată la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, Pfizer a dat asigurări că dozele așteptate de UE în primul trimestru vor fi livrate conform planificării, a declarat vineri președintele Comisiei Ursula von der Leyen, informează Hotnews.ro. 

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că întârzierile de livrare a vaccinului din perioada următoare vor fi recuperate, Pfizer abordând acest ritm pentru a-şi recalibra capacitatea de producţie pentru trimestrul al doilea.

"Doar o săptămână primim 80%, după aceea revenim, dar se vor recupera. Ceea ce încetineşte în perioada următoare va fi recuperat în săptămâna următoare. Nu este decât o problemă decât de o săptămână. Ca să fie foarte clar, de ce a făcut Pfizer acest lucru: pentru a recalibra capacitatea de producţie, să avem acele 200 de milioane de vaccinuri în trimestrul doi. Deci este un lucru bun şi veţi vedea că nu se încetineşte procedura", a afirmat premierul. 

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net