Cine angajează elevi primește bani de la stat

Ultima actualizare:

    Elevii și studenții sunt interesați să muncească pe timpul vacanței
Elevii și studenții sunt interesați să muncească pe timpul vacanței

A început vacanța și mulți tineri sunt interesați să câștige un ban. Și au toate șansele să prindă un post, mai ales că statul îi încurajează pe patroni să angajeze elevi și studenți. Pentru un salariat venit de pe băncile școlii, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) oferă câte 250 de lei pe lună.

Barmani, ospătari, vânzători, animatori, salvamari. Sunt multe joburi care pot fi făcute de tineri fără experiență. Și cum în mai toate orașele țării, dar și pe Litoral, este nevoie de forță de muncă, patronii pot recruta elevi și studenți cu care să-și facă treaba pe timpul verii.

În plus, statul le oferă un stimulent financiar lunar pentru fiecare școlar angajat. Este vorba despre 250 de lei, bani acordați de stat din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Tinerii până în 18 ani lucrează 6 ore pe zi

”Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, anunță reprezentanții ANOFM.

Programul legal  de muncă al tinerilor de până la 18 ani este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână și este considerat normă întreagă.

Cei interesați să primească stimuletul trebuie să depună următoarele documente:

  • contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
  • contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.
  • în plus, trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Pentru informaţii suplimentare, angajatorii interesaţi se pot adresa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, ale căror date de contact sunt disponibile la adresa: www.anofm.ro.

Sunt peste 30.000 de locuri de muncă pentru șomeri

Potrivit ANOFM, sunt disponibile 30.373 locuri de muncă, dintre care 16.486 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale,1.471 celor cu studii superioare și restul pentru studii primare/gimnaziale sau fără studii.

 Agenții de pază sunt printre cei mai căutați
Agenții de pază sunt printre cei mai căutați

La nivel naţional, cele mai multe sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.910), agent de securitate (1.626), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.531), ucenic (1.393), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.019), manipulant mărfuri (871), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (799), lăcătuş mecanic (769), vânzător (685), confecţioner-asamblor articole din textile (685), şofer autocamion-maşină de mare tonaj (603).

Oferta locurilor de muncă poate fi consultată pe www.anofm.ro, la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante.

În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/unde-te-angajezi-2019-domeniile-care-se-cauta-forta-de-munca

https://www.click.ro/news/national/uite-ce-tari-din-europa-angajeaza-muncitori-romani

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net