Cine ar fi grațiați pe lângă politicieni. 9 minori și un bătrân de 70 de ani

Ultima actualizare:

    Legea grațierii nu rezolvă problema condițiilor proaste din închisori
Legea grațierii nu rezolvă problema condițiilor proaste din închisori

Grațierea, praf în ochi. Asta spun cei de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), care arată faptul că 1.032 de deținuți ar beneficia de grațiere, dacă legea se va vota. Asta în condițiile în care e nevoie de 8.500 de locuri noi în pușcării.

Dintre cei 1.032 de potențiali beneficiari, 433 ar ieși din închisoare, 589 ar beneficia de o reducere cu trei ani a pedepselor, iar aici s-ar încadra nouă minori și o persoană de peste 70 de ani. În plus, 70% s-ar întoarce în primul an.

”Nu se vor mai întoarce, probabil, oameni politici și de afaceri cu probleme penale care promovează intens această măsură. Grațierea unui numar mediu de nouă detinuți/penitenciar nu are absolut nici un efect asupra îmbunătățirii condițiilor din penitenciare în măsura în care Guvernul nu a facut absolut nimic pentru a rezolva în mod direct această problema. Nici o lucrare majoră de modernizare nu a fost demarată”, spun sindicaliștii de la Omnia.

Lunar ies din pușcării peste 900 de inși

Din aceeași sursă aflăm că în fiecare lună sunt liberați peste 900 de deținuți, de regulă condiționat, însă, un număr aproape egal ajunge la pușcărie.

”Avertizăm că, dacă acest proiect de grațiere se aprobă, problema supra-aglomerării rămâne. În continuare va fi nevoie de cel puțin 8.500 de locuri de deținere, iar condițiile nu vor fi îmbunătățite în lipsa unor acțiuni concrete de modernizare și construcție de penitenciare. Prezența în închisori a unor oameni politici și de afaceri nu este una dintre problemele sistemului penitenciar românesc, chiar dacă grațierea ne-ar ajuta s-o eliminăm”, au conchis liderii angajaților ANP.

În 2017, bugetul penitenciarelor a fost redus cu 30 milioane de euro, echivalentul modernizarii a 11.500 de locuri de cazare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net