Cine câştigă mai mulţi bani decât IT-iştii? Vezi topul salariilor

Ultima actualizare:

    Românii care lucrează în bănci au cele mai mari salarii în aprilie 2014
Românii care lucrează în bănci au cele mai mari salarii în aprilie 2014

Răsturnare de situaţie în topul celor mai plătiţi români. În luna aprilie a acestui an, cele mai mari câştiguri au fost înregistrate în domeniul intermedierilor financiare, în vreme ce angajaţii hotelurilor şi restaurantelor sunt, conform unei analize a Institutului Naţional de Statistică, cel mai prost plătiţi. Vezi care e topul salariilor din România.

Bancherii români au cele mai mari salarii din România, se arată în raportul INS privind câştigul salarial mediu pe luna aprilie 2014. Angajaţii băncilor câştigă, în medie, 4.888 de lei net lunar şi sunt urmaţi de salariaţii industriei extractive de petrol şi gaze naturale (4.279 de lei net pe lună) şi de cei care lucrează în cocserii şi pentru fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (3.972 de lei net lunar). IT-iştii din România ocupă abia locul IV în acest clasament, cu salarii de 3.872 de lei net lunar.

Cel mai prost plătiţi angajaţi din România continuă să fie cei care lucrează în hoteluri şi restaurante, cu 986 de lei net lunar. Conform raportului, câştigul salarial mediu brut în luna aprilie a crescut cu 1,7% faţă de luna trecută, la 2.395 lei. Aceeaşi creştere a fost înregistrată şi în cazul câştigului salarial mediu net nominal, care a ajuns în aprilie la 1.735 lei (creştere cu 29 de lei).

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net