Cine e cea de-a 56-a victimă de la Colectiv. Avea doar 18 ani

Ultima actualizare:

    Ioana Victoria Geambașu era în stare criticăFoto: Arhiva personală
Ioana Victoria Geambașu era în stare criticăFoto: Arhiva personală

Luni dimineața (16 noiembrie), bilanțul crunt al tragediei incendiului din clubul „Colectiv” a ajuns la 56 de morți, după ce o tânără a decedat la Spitalul Sfantul Ioan din Capitală. Este vorba despre Ioana Victoria Geambașu, în vârstă de 18 ani. Tânăra se afla în stare critică, cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului și cu arsuri pe căile respiratorii. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Ioana Victoria Geambașu a fost rănită grav în incendiul care s-a produs în noapte de 30 spre 31 octombrie în clubul „Colectiv” din Capitală. Fata avea arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corpului, dar și arsuri aeriene, care au dus la complicații majore. Originară din orașul Mizil (județul Prahova), Ioana era olimpică la matematică, potrivit Adevărul. Mama tinerei este medic chirurg. Ioana a absolvit Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil şi a promovat bacalaureatul cu media 9.51. Tânăra își dorea să devină un arhitect de succes.

În spitalele din București mai sunt internate în prezent 52 de persoane, 12 dintre acestea fiind în stare critică. Luni (16 noiembrie) dimineață se pregătea un alt pacient pentru a fi transferat, de la Bagdasar-Arseni, la o unitate sanitară din Germania. În total, în spitalele din străinătate au fost transferați 30 de pacienți în stare gravă.

Secretarul de stat Raed Arafat avertiza, duminică (15 noiembrie), că bilanțul victimelor ar putea crește în următoarele zile: „Va începe perioada de complicații ale infecțiilor și ale altor tipuri de complicații la unii pacienți. De aici pot să spun că, din păcate, încă este posibil să mai avem decese în rândul celor care sunt în țară și în rândul celor care sunt în afara României".

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net