Cine e Daniel Georgescu, primarul care i-a interzis lui Cîțu să mai calce prin Vama Veche

Ultima actualizare:

    Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu, din Constanța, se plânge că a primit puțini bani din partea Consiliului Local condus de PNL
Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu, din Constanța, se plânge că a primit puțini bani din partea Consiliului Local condus de PNL

Daniel Georgescu, primarul PSD al comunei Limanu, din județul Constanța, i-a transmis premierului Florin Câțu că nu este binevenit în Vama Veche. Această atitudine ostilă vine în contextul în care primăria ar fi primit puțini bani la buget din partea Consiliului Județean, condus de liberali,. Iată cine este edilul care se poartă ca și cum localitatea ar fi moșia lui unde face ce poftește.

Gheorghe-Daniel Georgescu este primarul ales al comunei Limanu, județul Constanța, în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020. De profesie economist, Georgescu este șeful organizației PSD Limanu.

Daniel Georgescu: case, terenuri, mașini și bani în conturi

Potrivit declarației de avere, el nu a dus și nu va duce niciodată grija zilei de mâine. Nici el, nici familia sa căci vorbim despre un om bogat, prosper, care pe lângă cariera politică se mai ocupă și de afaceri.

Primarul comunei Limanu deține trei terenuri intravilane în Vama Veche - cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc - dobândite astfel: unul de 1.000 mp, cumpărat în 2008, unul de 1194,8 și 600 mp, cumpărat în 2001 și 2009, iar un altul de 80 mp, achiziționat în 2012, scrie Ziua de Constanța.

Primrul deține și un apartament la Mangalia, în suprafață de 86,28 mp, cumpărat în 2001. În 2005 a construit o casă de 879,50 mp, la Vama Veche. Tot la Vama Veche, mai are o construcție de 387,89 mp, edificată în 2011.

Conduce un Audi 

Georgescu conduce un autoturism marca Audi, fabricat în anul 2016. La data de 16 octombrie 2019, a vândut un autoturism pentru suma de 22.570 dolari către o persoană fizică. Are mai multe conturi deschise la bănci și alte unități financiare. La Allianz Țiriac Asigurări SA deține două fonduri de investiții, deschise în 2002, respectiv 2003, cu o valoare de 6.135,51 euro, respective 6.422,87 euro. La Cec Bank are un cont în lei, deschis în 2015, cu o valoare de 333.265 lei, un alt cont în euro, deschis în același an, cu o valoare de 1.997 euro și un cont în lei, deschis în 2015, cu suma de 6.068 lei.

Daniel Georgescu, patronul unui restaurant de fițe din Vama Veche

 Daniel Georgescu deține 50% din acțiunile de la Andre Mob Design - o firmă de mobilă - cu o valoare totală la zi de 11.000 lei, dar și 95% din acțiunile din La Frontieră - un restaurant de fițe din centrul stațiunii Vama Veche - cu o valoare de 151.050 lei.

Ca venituri, Georgescu a încasat un salariu de 89.941 lei de la Primăria Limanu, iar soția a avut un venit de 73.727 lei de la DGRFP Galați, în calitate de inspector vamal. Din închirierea spațiilor comerciale, a încasat suma de 103.632 lei, iar din dividentele de la societatea La Frontieră SRL, a încasat suma de 745.275 lei.

Conform declarației de interese, pe lângă faptul că este asociat la societatea La Frontieră SRL, cu 95% din părțile sociale și la SC Andre Mob Design SRL, cu o cotă de participare de 50%, mai deține funcția de președinte al organizației PSD Limanu.

Daniel Georgescu îl trimite pe Cîțu la Ciocârlia și Aliman

„Îi recomand domnului premier, Florin Cîțu, să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche și să se reorienteze în aceasta vară spre Ciocârlia sau Aliman. Va avea  astfel ocazia să cerceteze, în amănunt, programele ambițioase de dezvoltare ale acestor localități. Toate primăriile PNL au primit sume considerabile, în schimb, administrațiile PSD au fost pedepsite”, a spus Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu, într-un comunicat de presă.

Declarația a venit după ce Cîțu a spus că va merge în Vamă pentru a petrece o noapte acolo, după ridicarea restricțiilor de circulație după ora 22:00.

Florin Cîțu: „E foarte pesedistă chestia”

Premierul i-a dat replica primarului Daniel Georgescu în timpul unei emisiuni la B1 TV, scrie Digi24.

„Consiliul Judeţean nu este permierul, în primul rând, în al doilea rând ar fi bine să ne uităm la gradul de colectare a taxelor şi aşa mai departe şi după aceea să discutăm. Dar să condiţionezi vizita premierului de nişte bani de la buget pare, aşa, foarte pesedistă chestia asta. Pe vremea pesediştilor se făcea să spui: îmi dai bani şi ai voie să vii aici”, a spus Cîțu. „Îi anunţ pe români că voi merge în Vama Veche şi în orice staţiune din România pentru că vreau să suţin turismul în această vară şi nu mă poate opri niciun primar”, a adăugat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net