Cine e Ramona Mănescu propusă pentru funcţia de ministru de externe

Ultima actualizare:

    ALDE a decis în şedinţa de luni, 15 iulie, ca Ramona Mănescu (46 de ani) să preia conducerea Ministerului de Externe, în locul lui Teodor MeleşcanuFOTO: adevarul.ro
ALDE a decis în şedinţa de luni, 15 iulie, ca Ramona Mănescu (46 de ani) să preia conducerea Ministerului de Externe, în locul lui Teodor MeleşcanuFOTO: adevarul.ro

ALDE a decis în şedinţa de luni, 15 iulie, ca Ramona Mănescu să preia conducerea Ministerului de Externe, în locul lui Teodor Meleşcanu. Ramona Mănescu a fost europarlamentar PNL în mai multe rânduri şi are o avere controversată.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut remanierea ministrului de externe Teodor Meleşcanu, acuzat că a îngreunat votul în Diaspora la alegerile europarlamentare. Locul acestuia va fi preluat de Ramona Mănescu, soţia fostului primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu. Urmează ca președintele Iohannis să accepte propunerea.

  • De profesie jurist, Ramona-Nicole Mănescu (46 de ani) este licenţiata Facultăţii de Drept din Bucureşti, cu o lucrare pe tema „Interpretarea Tratatelor Internaţionale“.
  • Ulterior, europarlamentarul liberal a urmat mai multe cursuri postuniversitare, inclusiv în cadrul Institutului Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
  • A fost membru PNL din 1990, până în 2017, când şi-a dat demisia şi s-a înscris în ALDE.
  • În perioada 2007-2013 aceasta a fost deputat în Parlamentul European, iar mai apoi,  între 2012-2014, Ramona  Mănescu a ocupat scaunul de ministru al transporturilor în timpul Guvernului Ponta 2.
  • Potrivit unei declaraţii de avere din 2013, Ramona Mănescu deţinea alături de soţul ei mai multe locuinţe, un teren de 990 mp, trei autoturisme, scrie adevarul.ro.
  • Pe un site personal, Ramona Mănescu afirma că a ales politica din „entuziasm. Dorinţa mea de a ajuta oamenii şi convingerea că o pot face m-au determinat să rămân în politică”, preciza aceasta. Totuşi, în 2017 şi 2018, Ramona Mănescu a fost subiectul unor ample anchete a jurnaliştilor de investigaţie de la Rise Project, privind modul în care fostul europarlamentar a obţinut mai multe terenuri în Capitală.
  • Ramona Mănescu este căsătorită cu Rareș Mănescu, politician, cu care are doi copii.
  • Rareș Mănescu a povestit că a cunoscut-o pe Ramona dupaă o acțiune de partid de la Constanța. Cei doi au fost apoi într-un club. Ramona a povestit în glumă că Rareș Mănescu s-a ținut atunci după ea, toată noaptea, iar după două săptămâni s-au căsătorit.

Citește și

Cine este Răzvan Cuc, din nou ministru la Transporturi. Ce avere are

Cine este noul ministru al Justiției. Ana Birchall este multimilionară în dolari

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net