Cine era pădurarul ucis în timp ce încerca să oprească hoții de lemne. Avea 37 de ani și 3 copii

Ultima actualizare:

    Pădurarul a murit împușcat. Acesta avea soție și 3 copii Foto: Arhivă personală
Pădurarul a murit împușcat. Acesta avea soție și 3 copii Foto: Arhivă personală

Un alt pădurar a căzut pradă hoților de lemne, cel mai probabil. Tânărul găsit împușcat într-o râpă într-o pădure din Maramureș în seara de miercuri, 16 octombrie, avea doar 37 de ani, era căsătorit și avea alături de soția lui 3 copii care au rămas acum orfani de tată. Se pare că pădurarul, pe numele său Liviu Pop, ar fi fost anunțat de un localnic că în zonă sunt mai multe persoane care vor să fure lemne din pădure.

Ulterior, acesta a fost găsit mort, fiind ucis cel mai probabil în timp ce încerca să oprească hoții de lemne. Bărbatul era pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș și a fost împușcat mortal, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, au precizat reprezentații Romsilva. 

Pădurarul a fost găsit mort, după ce a fost împușcat miercuri noaptea într-o zonă montană din apropierea localităților Lăpușul Românesc și Rogoz, a declarat Bogdan Gabor, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, conform Observator.tv.

Liviu Pop, pădurarul ucis, avea 37 de ani și era tatăl a trei copii 

„Am fost sesizaţi cu privire la un caz de persoană găsită decedată prin împuşcare. Este vorba despre un lucrător silvic găsit mort. (…) Din primele informaţii, a fost vorba despre o armă de vânătoare. Cauza a fost înregistrată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, a spus Bogdan Gabor, pentru sursa citată.

Potrivit Romsilva, pădurarul împușcat mortal se numește Liviu Pop. Trupul bărbatului de 37 ani a fost găsit aruncat într-o râpă din pădure. „Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, în timp ce incerca sa impiedice taierea ilegala de arbori”, au precizat reprezentanții Romsilva, într-un comunicat. Pe trupul bărbatului au fost descoperite numeroase urme de agresiune fizilcă, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

„Un pădurar a informat faptul că se întâmplase ceva greșit pe sectorul său. A anunțat șeful de district, care, la rândul său, a anunțat poliția. A durat jumătate de oră până când a sosit echipajul de poliție și l-a găsit pe pădurar decedat. Este o zonă dificilă. Este o atmosferă grea, nu vă pot descrie. Este un eveniment incredibil, de o violență extremă. (..) L-au împușcat pe pădurar cu propria lui armă”, a declarat George Mihăilescu, directorul Romsilva.

Acesta este al doilea angajat al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care a fost ucis în timp ce păzea pădurea. În urmă cu o lună, un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pașcani, din cadrul Direcției Silvice Iași, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net