Cine erau soții Pristavu, omorâți în accidentul produs de Daniel Chițoiu. Au murit împreună după 50 de ani de căsnicie

Ultima actualizare:

    Soții Pristavu aniversaseră recent 50 de ani de căsătoriefoto: arhiva personală
Soții Pristavu aniversaseră recent 50 de ani de căsătoriefoto: arhiva personală

Haralambie şi Elisabeta Pristavu, cei doi soți ale căror vieți au fost curmate în a doua zi de Crăciun, erau cunoscuţi oameni de afaceri, proprietarii spaţiilor comerciale de la Romarta Lux, din centrul Piteştiului. Victimele se aflau într-o mașină care a fost lovită frontal de fostul ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu. Cei doi erau căsătoriți de 50 de ani și ca o ironie tristă a sorții au murit tot împreună.

Soții Pristavu, morți în urma accidentului de pe DN 7, produs în a doua zi de Crăciun în comuna Cotmeana, au fost înmormântați, duminică  (29 decembrie) la Cimitirul “Sfântul Gheorghe” din Pitești. După deces, fiului celor doi soți care au trăit împreună 50 de ani, a transmis un mesaj prin care a anunţat tragedia. „Familia noastră a suferit o pierdere irecuperabilă. În urma unui tragic accident rutier părinții mei, Pristavu Haralambie și Elisabeta au decedat. Dumnezeu să îi odihnească!” , a notat tânărul îndurerat. Au urmat zeci de mesaje de condoleanţe.

În urma impactului violent omul de afaceri în vârstă de 82 de ani, a murit pe loc. Soţia lui, în vârstă de 73 de ani, care ocupa locul din dreapta, a murit în sala de operaţii. La spital au ajuns şi o femeie în vârstă de 71 de ani, care se afla în maşina soţilor Pristavu şi politicianul Chiţoiu, care a primit îngrrijiri medicale la Spitalul Floreasca din Capitală. Marți (31 decembrie), fostul ministru a fost externat. 

Daniel Chiţoiu va fi externat marţi şi va putea fi audiat de anchetatori în cazul accidentului pe care l-a provocat de Crăciun
Daniel Chiţoiu va fi externat marţi şi va putea fi audiat de anchetatori în cazul accidentului pe care l-a provocat de Crăciun

Principala ipoteză pe care o investighează anchetatorii în acest moment este că Daniel Chițoiu vorbea la telefon în momentul producerii accidentului care a provocat moartea a două persoane.

Anchetatorii au început să se intereseze de starea de sănătate a ministrului după ce fotografii cu el mergând pe propriile picioare au fost făcute publice. Medicii au trimis deja documente potrivit cărora politicianul are coaste rupte și fractură de stern.

Ancheta în cazul morților soților Pristavu, în curs de desfășurare

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public, cu privire la accidentul petrecut pe raza comunei Cotmeana, satul Zamfireşti,  în ziua de 26 decembrie a.c., vă aducem la cunoștință următoarele: La acest moment se desfășoară cercetări "in rem” (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment.

 Având în vedere acest aspect, putem confirma că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice.

 O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei", se arată în raportul poliției. 

Citește și:

VIDEO Primele imagini cu Daniel Chițoiu pe targă, după accidentul cu doi morți

Vieți distruse pe șosele în zi de sărbătoare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net