Cine este Adrian, copilul de 13 ani din Harghita care a intrat în foc pentru a-și salva bunicii

Ultima actualizare:

    Adrian are arsuri pe 10 la sută din suprafața corpului și este internat la Spitalul Miercurea CiucFoto: captura stirileprotv.ro
Adrian are arsuri pe 10 la sută din suprafața corpului și este internat la Spitalul Miercurea CiucFoto: captura stirileprotv.ro

De multe ori copiii ne dau exemple de curaj care ne rușinează pe noi, adulții. Adrian, un puști de 13 ani din localitatea harghiteană Livezile a intrat luni seară fără să ezite într-o casă în flăcări pentru a-și salva bunicii, prinși înăuntru de explozia unei butelii. Deși a ajuns pe un pat de spital cu arsuri grave pe față și pe mâini nu se gândește decât la faptul că nu a reușit să-și salveze bunicii.

Adrian locuia cu bunicii lui în Livezile, un cătun din Harghita cu doar 254 de locuitori, la 25 de kilometri de Miercurea-Ciuc. Români și unguri, toți vecinii spun același lucru: copilul a fost crescut de bunici de când era mic şi îi iubea mai mult decât orice pe lume.

Cum s-a aruncat un copil de 13 ani în foc pentru a salva doi adulți

Potrivit stirileprotv.ro, luni, cei doi bunici care îşi pierduseră locul de muncă, au primit ajutorul de şomaj şi primul lucru pe care l-au făcut a fost să cumpere o butelie. Capul familiei, un bărbat de 60 de ani, s-a apucat să o instaleze şi a verificat dacă răsuflă cu o brichetă. În acel moment, în casă s-a produs o explozie puternică, iar bucătăria a fost cuprinsă de un incendiu. Din momentul acela lucrurile s-au petrecut ca într-un film de groază. Văzându-și bărbatul în flăcări, soţia a intrat să îl salveze, dar flăcările au înconjurat-o şi pe ea. A ajuns până la ușă dar ardea ca o torță și s-a prăbușit la un pas de ușă. Copilul nu a stat pe gânduri și a intrat în pălălaia care deja cuprinsese toată încăperea să își tragă bunica afară. A încercat să o tragă de mâini dar acestea erau în flăcări. A încercat să o apuce de picioare dar și ele ardeau. A renunțat și a ieșit din casă cu mâinile și fața arsă.


    Camera unde s-a produs explozia butelieiFoto: ISU Harghita
Camera unde s-a produs explozia butelieiFoto: ISU Harghita

”Copilul de 13 ani a avut un curaj atât de mare încât, deşi ars pe faţă şi pe mâinI, le-a spus medicilor şi pompierilor să se ocupe de buncii săi, în speranţa că aceştia mai pot fi salvaţi. Apoi a mers lângă o fântână şi, muşcându-şi buzele, a încercat să-şi domolească durearea stropindu-se cu apă. Îşi văzuse bunica lângă uşă, printre flăcări”, a povestit unchiul copilului pentru sursa citată.

Care este starea lui Adrian

"Are arsuri de gradul I şi II prin contact cu flacăra, pe 10% suprafaţă corporală. Este internat pe secţia de Chirurgie, este îngrijit de un medic specialist de Chirurgie pediatrică. Este în stare generală bună, rănile sunt superficiale, este în stare bună", a declarat referentul de presă al spitalului, Kiss Edit conform Agerpres. Numeroase mesaje de încurajare i-au fost transmise băiatului, în ultimele ore, prin intermediul Facebook, în urma unei iniţiative a prefectului judeţului Harghita, Szabó Zsolt. Prefectul i-a rugat pe toţi cei care doresc să îi trimită gânduri de încurajare şi a promis că va tipări mesajele şi i le va înmâna copilului. De luni seara, aproximativ 180 de persoane din întreaga ţară i-au trimis mesaje lui Adrian. Autoritățile locale au promis că vor ajuta la refacerea casei în care locuia Adrian, făcută scrum de foc. Potrivit primarului localității, primii bani vor fi alocați chiar miercuri.

Citiți și

Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Copii din Iaşi. Între evacuaţi, un copil intubat

Medicul-erou din incendiul petrecut în Neamţ a fost detubat. Care este starea lui de sănătate

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net