Clotilde Armand face notă discordantă față de tipologia politicianului post-decembrist cu care românii s-au obișnuit. De fapt, ar fi nedrept pentru ea s-o numim pe Clotilde Armand politician.


UPDATE: Conform primelor rezultate parțiale publicate de Biroul Electoral Central, Clotilde Armand se află în urma candidatului PSD Daniel Tudorache care conduce, deocamdată, cu un scor de 31,13% la 28,75%.

 

Așa cum se recomandă, Clotilde este manager, inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology și Ecole Centrale din Paris. „Eu sunt manager şi mă indignează proasta administrare care iţi sare în ochi când ai de-a face cu autorităţile publice. Am condus organizaţii de 2000 de oameni pe care le-am eficientizat, am gestionat bugete de 1 miliard de euro, astăzi sunt director general al unui grup de firme de servicii de inginerie/proiectare cu 200 de ingineri. Firma mergea prost când am preluat-o in 2013, astăzi ne-am redresat.”

Născută în Franța, în regiunea istorică Vichy, Clotilde a ales să trăiască în România, pe vremea când avea 22 de ani, cunoscându-l atunci pe actualul soț, matematicianul Sergiu Moroianu. „Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România. De fapt, sunt apropiată sufleteşte de români”, scrie Clotilde pe pagina de prezentare a site-ului personal.

Programul lui Clotilde Armand pentru Sectorul 1 se concentrează în jurul a 3 direcții: urbanism, transport și mediu. Consolidarea clădirilor cu risc seismic, regenerarea urbană a cartierelor și racordarea la rețelele de apă și canalizare a cartierelor defavorizate sunt doar câteva dintre intențiile lui Clotilde Armand pentru Sectorul 1. Iată AICI un amplu interviu cu franțuzoaica, realizat înainte de alegeri.

 
 
Loading...