Cine este Daniel Breaz, noul ministru al Educației. Va fi interimar 45 de zile

Ultima actualizare:

    Daniel Breaz va fi ministru interimar al educaţiei, acesta fiind în prezent şi titular și la culturăFOTO: adevarul.ro
Daniel Breaz va fi ministru interimar al educaţiei, acesta fiind în prezent şi titular și la culturăFOTO: adevarul.ro

Daniel Breaz va fi ministru interimar al educaţiei, acesta fiind în prezent şi titular și la Cultură. Daniel Valer Breaz are 44 de ani şi este rectorul Universităţii 1 Decembrie 2018 din Alba Iulia, fiind profesor de matematică. Câștigă peste 26.000 de lei pe lună.

Pentru 45 de zile, ministrul culturii, Valer Daniel Breaz, va fi și ministru la educație.

Valer Daniel Breaz îi va locul Ecaterinei Andronescu, demisă de Viorica Dăncilă, după o declaraţie considerată nepotrivită în ceea ce priveşte cazul de la Caracal.  Interimarul de la educaţie este senator PSD de Alba.

Daniel Valer Breaz are 44 de ani şi este rectorul Universităţii 1 Decembrie 2018 din Alba Iulia, fiind profesor de matematică. A absolvit Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca.

În 2002, a obţinut titlul de doctor în matematică, specializarea analiză matematică, la "Babeş-Bolyai".

Daniel Breaz este ministru al Culturii din noiembrie 2018, când l-a înlocuit pe George Ivașcu. El este și senator PSD şi face parte din Comisia pentru muncă, familie şi protecţia socială şi din comisia pentru cultură şi media.

Ce gafe a făcut Daniel Breaz

În mai 2018, s-a remarcat în spaţiul public prin afirmaţii despre familia monoparentală, el fiind un susținător al familiei tradiționale. În viziunea lui, o mamă singură cu doi copii "a fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”, scrie adevarul.ro.

Ulterior, senatorul a revenit asupra declaraţiei şi a spus că există o definiție a familiei și din punct de vedere matematic. "Din punct de vedere constituţional avem o definiţie a familiei, din punct de vedere sociologic avem mai multe aspecte şi dacă detaliez, fiind matematician, avem si din punct de vedere matematic definirea familie”, declara Daniel Breaz, citat de adevarul.ro.

"Pentru mine, ca român, ca și cadru didactic, consider că Mihai Eminescu este cel mai mare poet CARE l-a dat România", declara Breaz în ianuarie, într-o emisiune la Digi 24.

Daniel Breaz a câștigat 320.000 de lei, în 2018

Potrivit declarației de avere, Daniel Breaz are un apartament și o casă, două mașini. În total, din funcțiile avute (senator, conducător de doctorat, expert, cercetare) suma de 320.524 de lei, adică circa 26.710 lei pe lună.

Citește și

Ecaterina Andronescu împlineşte 71 de ani. Ne-a spus de ce nu îşi arată vârsta

Se amână școala? Se discută la Guvern începerea cursurilor la 16 septembrie

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net