Cine este Doina Hrehoreţ, singura femeie din Europa de Est care face transplant hepatic

Ultima actualizare:

Medicul Doina Hrehoreţ, singura femeie din Europa de Est care face transplant hepatic si unul dintre cei 4 chirurgi români care efectueaza asemenea intervenţii complexe, a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Botoșani.

Jurnaliştii locali au numit-o „Îngerul de la Fundeni” şi nu au fost departe de adevăr. Pentru că, dacă o vezi, fără să o cunoşti, nu prea înţelegi cum în spatele unei siluete minione si al unei figuri angelice se ascunde atât de mult talent si putere de a dărui viaţă. Pentru că dr. Doina Hrehoreţ are la activ mii de intervenţii chirurgicale la finalul cărora pacienţii au renăscut. Cu ajutorul lui Dumnezeu, asa cum îi place ei să spună! Şi poate că numărul celor cărora dr. Doina Hrehoreţ le-ar fi putut dărui viaţa ar fi fost şi mai mare, dacă numărul donatorilor în moarte cerebrală ar fi crescut exponenţial, de la an la an, urmându-şi cursul firesc.

După ce primarul Flutur a anunţat că, printr-o hotărâre de consiliu, din 27 septembrie 2018, se acordă titlul de „cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani” chirurgului Doina Hrehoreţ şi i-a înmânat diploma de onoare, aceasta a mulţumit, cu emoţie, celor prezenţi: „Este o zi specială pentru mine, pentru că sunt alături de dumneavăastră, pentru că este o încununare a muncii mele şi vă mulţumesc mult pentru aprecieri. Am avut emoţii din momentul în care am intrat în această minunată clădire, este spectaculoasă şi chiar dacă emoţiile mă copleşesc, nu pot să nu admir frumuseţea acestei clădiri, vechimea ei şi într-un fel să-mi aducă aminte că aici este locul meu natal, aici sunt rădăcinile mele şi de aici a plecat totul. A plecat piatra de temelie a educaţiei mele, a plecat inspiraţia de a face medicină, de a face chirurgie. Sunt 18 ani pe care i-am petrecut zi de zi în acest oraş care m-a inspirat. Vă mulţumesc din suflet pentru că v-aţi gândit să-mi acordaţi acest titlu de onoare. Mă simt onorată. Multumesc autorităţilor locale care au avut această iniţiativă, multumesc dascălilor mei, dirigintelui meu, profesorul de fizică, domnul Mocanu, le multumesc tuturor pacienţilor, care m-au copleşit cu atenţia si efortul de a fi azi alături de mine, lor le datorez ceea ce sunt acum, pentru că ei mi-au dat ocazia să îi ajut şi să le arăt ce pot în meseria mea. Nu în ultimul rând aş vrea să mulţumesc din suflet familiei mele. Lor le dedic acest titlu, le mulţumesc din tot sufletul. Au fost mereu alături de mine, m-au susţinut şi îi iubesc”.

Click aici pentru Imagini video de la eveniment 

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net