Fritz. Dominic Samuel Fritz. Este neamțul de 37 de ani drăguț, deștept și simpatic care va ocupa fotoliul de primar al Timișoarei pentru următorii patru ani. A plecat la 16 ani de acasă, cântă la pian și violoncel, compune și are o iubită care lucrează la ONU. Tânărul a candidat din partea USR-PLUS și l-a zdrobit literalmente la alegeri pe fostul primar, Nicolae Robu de la PNL.Timișorenii au sărbătorit victoria neamțului în stradă, în Piața Victoriei unde au cântat, au dansat și au desfăcut șampanii


Dominic s-a născut în 1983 în localitatea Lörrach din Germania, într-o familie cu 8 copii. Activează de peste 10 ani în administrația publică germană, în domeniul diplomației și cooperării internaționale. A venit în România, la Timișoara pe când avea 19 ani printr-un program de voluntariat și spune că s-a îndrăgostit de țara noastră. S-a întors în 2006 în urbea de pe Bega ca reprezentant al unei fundații și a stat șapte ani. Cine este însă Dominic Samuel Fritz?

fritz-1.jpg

Neamțul Fritiz mulțumit de rezultatul alegerilor
Noul primar al Timișoarei, neamțul Dominic Samuel Fritz a reușit să câștige încrederea timișorenilor
Foto: Inquam Photos/Virgil Simonescu

Povestea vieții lui Fritz spusă chiar de el

 

”Am devenit politician fără să-mi dau seama: fiind al treilea copil într-o familie cu 8 fraţi, copilăria mea a fost o negociere constantă între nevoile personale ale fiecăruia şi obiectivele micii comunităţi din care făceam parte - familia mea. Am învăţat să spun ceea ce cred, să caut aliați pentru ideile mele și să respect (cam greu, ce-i drept) faptul că nu totul merge după capul meu”, se descrie Fritz. Când vorbește despre locurile unde a copilărit neamțul riguros devine doar un tânăr nostalgic.”Am crescut la sat - un sat mic aflat la sud de Pădurea Neagră din Germania. Acolo am învățat să iubesc natura și tradiția, dar mi s-a și făcut poftă să văd lumea. Am plecat la 16 ani de acasă cu o bursă oferită de Parlamentul Germaniei”, își aduce aminte Fritz. Potrivit poveștii de viață a noului primar al Timișoarei publicată pe site-ul propriu, era doar începutul periplului său prin lume și prin experiențele de viață. A stat doar un an în Statele Unite și înainte de a-și termina studiile a decis să învețe”direct din viață, de la oameni mai puțin norocoși decât mine”. Rezultatul? La 19 ani a venit la Timișoara, unde a făcut un an de voluntariat la o casă de copii.

 

Ce studii are Dominic Samuel Fritz

 

A studiat științe politice și administrative, ca bursier al Fundației Academice Naționale Germane, la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franța) si la Universitatea din York (Anglia). Lucrarea mea de licență a fost despre politicile sociale din România. Lucrarea de masterat s-a axat pe capacitatea administrației publice în țări ieșite din război.

 

Unde a lucrat Dominic Samuel Fritz

 

A început ca și consilier în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ) în 2009. A lucrat apoi pentru Ministerul Sănătății și al Protecției Sociale din Liberia, a participat la două misiuni de planificare a intervenției umanitare ale Guvernului german care au avut loc după cutremurul devastator din Haiti în 2010. În perioada 2016-2019, a fost șeful de cabinet al fostului președinte al Germaniei Horst Köhler. În perioada 2009-2019, a intrat în politică și a devenit membru al Partidului Verzilor (partid de centru, ecologist) din Germania. Între 2011-2012 a devenit lider în organizația din marele oraș Frankfurt am Main și a co-organizat campania pentru alegerile locale.

fritz_si_iubita.jpg

Dominic Samuel Fritz și iubita sa au fost împreună duminică la vot
De mână spre victorie sau noul primar al Timișoarei, neamțul Dominic Samuel Fritz și iubita sa în duminica alegerilor
Foto: Inquam Photos/Cornel Putan

Ce pasiuni are Dominic Samuel Fritz

 

”În timpul meu liber fac muzică (cânt la pian și la violoncel, compun, dirijez), citesc și merg cu bicicleta. Și stau pe Netflix, “că oameni suntem”. Prietena mea este diplomată în cadrul ONU, (încă) nu avem copii. Am însă 4 fini (2 dintre ei fiind români) și 10 nepoți, pe care îi învăț să-și spună părerea, chiar dacă nu mereu totul merge după capul lor”, a povestit noul primar al Timișoarei cine este Fritz când nu face politică.

 

Citiți și

 

Sărbătoare la Timișoara, în piață. Primarul Nicolae Robu, învins de neamțul Dominic Fritz

 

Rezultate alegeri locale 2020. București: Cristian Popescu Piedone, noul primar al sectorului 5

 
 
Loading...
Citeste tot despre: