Cine este Dragoș Șerban, medicul care i-a "furat" funcția lui Sorin Oprescu, la Spitalul Universitar

Ultima actualizare:

    Medicul Dragoș Șerban a fost numit Șeful Secției Chirurgie IV, la Spitalul Universitar, în locul lui Sorin Oprescu
Medicul Dragoș Șerban a fost numit Șeful Secției Chirurgie IV, la Spitalul Universitar, în locul lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost demis din funcție. Acesta era șeful secției de Chirurgie, din cadrul Spitalului Universitar din București. Iată cine este Dragoș Șerban, medicul care a fost numit în locul său!

Sorin Oprescu (68 de ani) și alți patru șefi de secție de la Spitalul Universitar au fost demiși săptămâna trecută. Ei au fost filmați în timp ce ieșeau de la o ședință cu 11 persoane, medici și asistenți și s-a stabilit că au încălcat regulile de protecție sanitară, deși toți purtau măști de protecție. Asta s-a petrecut pe 22 mai când era stare de alertă.

Sorin Oprescu, demis de la Spitalul Universitar pentru că a convocat o ședință

Sorin Oprescu a fost cel care a convocat-o pentru raportul de gardă, personalul medical fiind de pe secția pe care acesta o conducea. Imediat, cei de la Ministerul Sănătății au declanșat un control și au stabilit ca cei vinovați să plătească cu funcția, inclusiv fostul edil al Bucureștiului. El a fost, până vineri,12 iunie, șeful secției de Chirurgie generală IV. 

Sorin Oprescu, surprins de camerele de supraveghere în timp ce ieșea de la ședința convocată cu cadrele medicale
Sorin Oprescu, surprins de camerele de supraveghere în timp ce ieșea de la ședința convocată cu cadrele medicale

„Având în vedere: Decizia Managerului SUUB nr. 1311/12.06.2020 potrivit căreia Domnului Prof. Univ. Dr. Oprescu Sorin Mircea îi încetează numirea în funcţia de Şef Secţie la Secţia Clinică Chirurgie Generală IV începând cu data de 15.06.2020 (…), decide: Începând cu data de 15.06.2020 Domnul Conf. Univ. Dr. Şerban Dragoş – medic primar specialitatea chirurgie generală la Secţia Clinică Chirurgie IV se numeşte în funcţia de medic şef interimar la Secţia Clinică Chirurgie IV până la ocuparea postului prin concurs sau până la revocarea unilaterală din funcţie prin decizia Managerului SUUB”, se arată în decizia de demitere.

Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului au interzis aceste întâlniri în timpul pandemiei și le-au cerut medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.

Ce spune Sorin Oprescu despre demiterea sa de la Spitalul Universitar

„Ziua, ca hoții, așa pe nepusă masă, sub un pretext lamentabil, pentru că eu nu am avut nici o îmbolnăvire a personalului medical pe secție. Mai mult decât atât, pe secția pe care am condus-o, o aripă de 30 de paturi era pregătită și a fost folosită pentru bolnavii care ieșeau pozitiv la COVID. Așadar, pretextul a fost nepăstrarea distanței ilegale. Eu am explicat: <<Bă, nu fiți fraieri, că nu pot să fac chirurgie prin online>>”, a declarat Sorin Oprescu la Antena 3.

Printre cele cadre medicale concediate fără un avertisment în prealabil se află și partenera de viață a lui Oprescu, doctorul Adriana Nica. Aceasta ocupa funcția de șef secție Anestezie și Terapie Intensivă, iar până în 28 aprilie a fost managerul Spitalului Universitar. A fost demisă și în locul ei a fost numit Cătălin Cârstoiu, care a mai deținut și în trecut această funcție.

În locul lui Sorin Oprescu, conducerea Secţia Clinică Chirurgie Generală IV a fost preluată, de astăzi, 15 iunie, de Dragoș Șerban. Medicul chirurg are 50 de ani și a fost ministrul Sănătății în cabinetul Cătălin Predoiu, din 2013.

A terminat Liceul “Zinca Golescu”, din Pitești, în 1989, ca șef de promoție, cu media 9,81 și a urmat Facultatea de Medicină, la Universitatea de Medicină și Farmacie“Carol Davila”, din București, pe care a finalizat-o cu media generală 9,75.

Examenul de licență și cel de diplomă, susținut în specialitatea Chirurgie Generală, au fost promovate cu nota 10. Totodată, a promvat examenul de medic primar chirurgie generală cu media 9,55 și are competență în chirurgie laparoscopică, din 2005.  

Dragoș Șerban este doctorand și a urmat un master în administrația afacerilor la ”George Washington” Business School Seattle și Institutul Romano American de Administrație Publică și Management.

În 2005, a terminat cursurile Colegiul Național de Aparare - Specializarea Conducerea Securității și Apărării Naționale, cu tema de final ”Îmbunătățirea stării de sănatate a populației din România”.

În 2017, Dragoș Șerban s-a înscris la concurs pentru postul de manager al Institutului Fundeni, alături de alți trei contracandidați, prin care și Carmen Orban, șeful în funcție, care a și câștigat competiția. De anul trecut, aceasta este director general al Grupului Monza.  

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/sorin-oprescu-condamnat-la-5-ani-si-4-luni-de-puscarie-judecatorii-au-indreptat

https://www.click.ro/news/national/cin-este-magistratul-care-l-condamnat-pe-sorin-oprescu-l-eliberat-pe-dan-voiculescu-si

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net